Jump to content

Ingen los!


Linduvarri

Recommended Posts

Hei, då har eg omsider slept beaglen, som no er 13,5 mnd. Hadde han med på rådyrjakt og slapp gto gonger på heilt ferske spor i snø (såg det eine dyret og venta 15 min før eg slapp i spora, rådyret gjekk). Var sikker på den kom til å losa, då den har gjeve frå seg litt bjeff på uttak av hjort tidlegare i haust, men då i line.

 

Hunden var vekke i hhv 15 og 90 minutt. Såg dagen etter at han hadde sprunge eit godt stykke på slepp nr 2. Minst 1 km i luftlinje frå der eg slapp den.

 

Men hunden gav ikkje ein lyd frå seg! La ut i spora etter rådyret, og hadde føgt spor i det andre sleppat. Det første vinkla han av spora i. Det positive er at den kom greitt inn att i eigne spor og vart positivt teken i mot. (Har ikkje gps på den enno, men det lyt kjøpast!).

 

Spørsmålet er- kva gjer eg no? :forvirra:

 

mvh Lindu

Link to comment
Share on other sites

Har en beagle som jeg var veldig bekymret for da jeg fikk den. Slapp den ved flere anledninger på helt ferske spor og til og med dyr den såg uten å bry seg. Hunden var da 1,5 år. Den losa ikke på noen ting. Helt til en kompis skjøt et rådyr for en annen beagle og min beagle fikk snuse på det. På vei hjem slept skytter rådyret i sele langs bakken og dette fikk bikkja til å klikke i vinkel og losa intenst, på dyret i selen.

 

Men selv etter dette gikk ingenting på skinner. De neste par årene ble preget av korte loser, noe som var veldig frustrerende. Men var hele tiden mye ute med bikkja og trente. Først i år så har bikkja lange og fine loser. Det ligger ufattelig mange timer bak dette, men det er verdt det. Primært rådyr, men bikkja loser andre ting også.

 

Du må fokusere på å være mye med den i skogen til og begynne med. Ikke fokuser på at det skal bli los og fall. Bikkja må bli trygg på deg og det å være i skogen. Veldig viktig at du ikke flytter deg under losen, slik at bikkja møter tom stolsekk når den kommer tilbake på baksporet. Hadde ikke vært redd for å sluppet bikkja, men ville ikke sluppet den på ferske spor så tidlig. Det du risikerer da er at bikkja ikke lærer seg at den skal finne rådyrene selv, ettersom du leter de opp for den. Som mange andre har nevnt, finn en stolsekk og lesestoff og vær tolmodig.

Link to comment
Share on other sites

Du skal bare kjøre på, men personlig ville jeg konsentrert meg om å jage den inn på hare. Hvorfor? Du vil få en mer spornøyen hund og sjangsen for å få en hund som legger av blir betydelig større, og ikke minst du må ha en 1 hare for å få NJCH . Tro meg det vil du ha hvis sneipen blir bra. Rådyr interessen kommer etterhvert.

Resept en på å få en god hun er: jaging og kondisjonstrening utenfor sesongen...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...