Jump to content

skutt fugl, hva nå?


finskestøver<3

Recommended Posts

Hei! skjøt en skogsfugl idag, men har aldri "slakta" en før. derfor gjorde jeg som på duene, kjærte ut brystet og la det i fryseren. Er dette en ok metode og gjøre? fuglen hadde blitt skutt noe i magen så den var litt tilgrisa inni, så ville ikke fryse ned hele fuglen. hvor lenge kan den ligge sånn og er det mer og kjøtt og hente? fuglen var en jerpe, og ikke alt for stor.

Link to comment
Share on other sites

Det kan være greit og la den henge i 40 døgngrader først, for at kjøttet skal bli litt mørere, men det er ikke noe problem å gjøre det sånn som du har gjort det..

Jerpa er ikke så stor, så jeg hadde bare brukt brystet, men sikkert noen som bruker lårene også..

Link to comment
Share on other sites

Ja den kan godt henge med innvoller i. Heng helst etter hode så ikke innvoller ligger mot bryst i tilfelle det er skutt hull etc på de. Da renner det nedover mot kloakk.

 

40 døgngrader er bra. Pass på evt flueproblematikk tidligere i sesong. Bruk da fluenett. Hvis fuglene henger ute pass på solvegg. Kan bli godt å varmt der av og til.

Link to comment
Share on other sites

Skogsfugl/hønsefugl tåler godt å henge med innvoller, konserveringsmiddel (ascorbinsyre?) i kosten hindrer at kjøttet blir skjemt. Sjøfugl liker ikkje å henge, der er det bedre å skjære ut filetene. Fjern fett, dette gir transmak. Tommelfingerregel er 40 døgngrader, men hvis det er for varmt (over 10 grader) bør ein være forsiktig pga at bakterieveksten tiltar. Temperaturen bør ikkje komme under 4 grader da modningsprosessen (autolyse) avtar, og stanser opp ved ca. 2 grader. Eg meiner å ha høyrt eller lest at modningsprosessen ikkje vil starte opp igjen hvis den har stansa sjølv om temperaturen kjem opp på normalt nivå igjen, men har ikkje testa dette sjølv.

 

Det viktigaste verktøyet for å vurdere om kjøtt er skjemt er luktesansen.

 

Skitt jakt, du finner ut av dette etter kvart :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...