finskestøver<3 Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Hei! skjøt en skogsfugl idag, men har aldri "slakta" en før. derfor gjorde jeg som på duene, kjærte ut brystet og la det i fryseren. Er dette en ok metode og gjøre? fuglen hadde blitt skutt noe i magen så den var litt tilgrisa inni, så ville ikke fryse ned hele fuglen. hvor lenge kan den ligge sånn og er det mer og kjøtt og hente? fuglen var en jerpe, og ikke alt for stor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tripp Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Det kan være greit og la den henge i 40 døgngrader først, for at kjøttet skal bli litt mørere, men det er ikke noe problem å gjøre det sånn som du har gjort det.. Jerpa er ikke så stor, så jeg hadde bare brukt brystet, men sikkert noen som bruker lårene også.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finskestøver<3 Posted October 7, 2012 Author Share Posted October 7, 2012 okei! når den skal henge, kan den da henge med innvoller i? Noen som har forslag til en lett illustrert og go kokebok for tilbereding av vilt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoterhals Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Ja den kan godt henge med innvoller i. Heng helst etter hode så ikke innvoller ligger mot bryst i tilfelle det er skutt hull etc på de. Da renner det nedover mot kloakk. 40 døgngrader er bra. Pass på evt flueproblematikk tidligere i sesong. Bruk da fluenett. Hvis fuglene henger ute pass på solvegg. Kan bli godt å varmt der av og til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finskestøver<3 Posted October 7, 2012 Author Share Posted October 7, 2012 okei! takker så mye! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cortinaman Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Skogsfugl/hønsefugl tåler godt å henge med innvoller, konserveringsmiddel (ascorbinsyre?) i kosten hindrer at kjøttet blir skjemt. Sjøfugl liker ikkje å henge, der er det bedre å skjære ut filetene. Fjern fett, dette gir transmak. Tommelfingerregel er 40 døgngrader, men hvis det er for varmt (over 10 grader) bør ein være forsiktig pga at bakterieveksten tiltar. Temperaturen bør ikkje komme under 4 grader da modningsprosessen (autolyse) avtar, og stanser opp ved ca. 2 grader. Eg meiner å ha høyrt eller lest at modningsprosessen ikkje vil starte opp igjen hvis den har stansa sjølv om temperaturen kjem opp på normalt nivå igjen, men har ikkje testa dette sjølv. Det viktigaste verktøyet for å vurdere om kjøtt er skjemt er luktesansen. Skitt jakt, du finner ut av dette etter kvart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Husker ikke forlag, men er ei som heter jegerens kokebok, den et bra på håndtering av vilt i alle fall, ikke studert oppskrifter så nøye. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maui Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Skaff deg dvd-filmen "Det ville kjøttet". Den beskriver i detalj hvordan man tar seg av alt av vilt etter at det er felt... Knallgodt verktøy for både ferske og erfarne jegere! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammermusikk Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Jeg vil også anbefalte Det ville kjøttet. Kjempegrei å ha for oss som ikke har fått jakt og behandling av felt vilt inn med morsmelka(les: byfiser). Var utrolig nyttig da jeg skjøt mitt første rådyr i høst. Sent from my MB526 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finskestøver<3 Posted October 9, 2012 Author Share Posted October 9, 2012 takk for tipsene! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikko Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Du koker sausen på "kroppen", du må ta vare på den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.