Jump to content

Traktkantarell-marmelade


Spirella

Recommended Posts

Legger til en oppskrift som jeg benytter meg av hver høst, etter at familie og venner krever denne hver år, enten til villtmiddagen eller julemiddagen :) (kan brukes til det meste av sopp)

 

 

Traktkantarell-marmelade

 

2,4 kg traktkantareller (150 g tørket sopp)

2 middels store løk

3 revne gulrøtter

25 steinfrie svisker eller tørkede aprikoser

1-2 ss rosepepper eller tørkede rognebær

1-2 ss hvitpepper

1-2 krm cayenne

2-3 ss fersk ingefær

1-2 pk. kanelstenger

2-3 ss fersk revet pepperrot

2-3 ts salt

 

Lake:

1,2 liter vann

0,45 liter eddik 12%

1,6 liter farin

 

12% eddik lages slik: 1 del 35 % eddikessens blandes med 3,7 deler vann, evt kjøpes i Sverige. Ikke funnet dette i Norge, så tips mottas med takk :)

 

Soppen renses og kokes noen minutter. Hell av kokevannet. (Tørket sopp legges i en liter vann og varmes opp, kokes noen minutter - kast vannet). Klem ut vann av soppen og del den grovt. Kok opp laken under omrøring til den blir klar og seig.

 

Løken skjæres i små biter. Pepperrot og ingefær rives. Sopp, svisker, løk og det øvrige has i laken. Kokes 1,5 timer på svak varme til en seig konsistens. Helles på varme, rene glass.

 

Lagres kjølig. Holdbarhet minst ett år. Godt som tilbehør til vilt, stek, skarpe oster, på vaniljeis (!!!) og ved siden av julemiddagen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...