Spirella Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Legger til en oppskrift som jeg benytter meg av hver høst, etter at familie og venner krever denne hver år, enten til villtmiddagen eller julemiddagen (kan brukes til det meste av sopp) Traktkantarell-marmelade 2,4 kg traktkantareller (150 g tørket sopp) 2 middels store løk 3 revne gulrøtter 25 steinfrie svisker eller tørkede aprikoser 1-2 ss rosepepper eller tørkede rognebær 1-2 ss hvitpepper 1-2 krm cayenne 2-3 ss fersk ingefær 1-2 pk. kanelstenger 2-3 ss fersk revet pepperrot 2-3 ts salt Lake: 1,2 liter vann 0,45 liter eddik 12% 1,6 liter farin 12% eddik lages slik: 1 del 35 % eddikessens blandes med 3,7 deler vann, evt kjøpes i Sverige. Ikke funnet dette i Norge, så tips mottas med takk Soppen renses og kokes noen minutter. Hell av kokevannet. (Tørket sopp legges i en liter vann og varmes opp, kokes noen minutter - kast vannet). Klem ut vann av soppen og del den grovt. Kok opp laken under omrøring til den blir klar og seig. Løken skjæres i små biter. Pepperrot og ingefær rives. Sopp, svisker, løk og det øvrige has i laken. Kokes 1,5 timer på svak varme til en seig konsistens. Helles på varme, rene glass. Lagres kjølig. Holdbarhet minst ett år. Godt som tilbehør til vilt, stek, skarpe oster, på vaniljeis (!!!) og ved siden av julemiddagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Dette skal prøves.Lite sopp å finne i nærområdet ennå,mulig det ikke har vært varmt nok i sommer??Har ihvertfall vært fuktig nok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirella Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Allerede funnet masse vanlig kantarell og blek piggsopp. Dette er perfekt sommer for god sopphøst, så den kommer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.