Jump to content

Spirella

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Spirella

  1. Nå har jeg kjørt så mye, og sakte rundt for å se etter fugl, at jeg snart får politiet på døra med spørsmål om mine hensikter i "grisgrendte" strøk. Da skal jeg fortelle dem en sannhetens ord om å benytte tiden sin på slikt tull, i stede for å finne de forsvunne duene... Dette er jo helt krise! Ikke ei due å se på store områder og over flere dager. Det spøker for due-jakta mi i år ser det ut til Unngår dua bevisst Østfold?
  2. To ærfugl i går morges. Masse fugl, men litt for langt skytehold.
  3. Vi har sett mange ærfuglhanner i dag. Så en flokk på 5 stk og det var flere hanner med "togene" som fòr forbi. Det ble to skarv og tre ærfugl (en hann) i dag Skal se om jeg klarer å få lagt ut bilde av tolleren min med hannen på vei i land. Det å se han jobbe var virkelig dagens høydepunkt!
  4. Blir min første sjøfugljakt i år. Skal sitte klar på plass tidlig i morgentimene. Er ikke glad i skarv som mat, men kjenner noen som fint kan spise dette. Selv håper jeg på en ærfugl eller to, noe jeg synes smaker veldig godt. Men det jeg gleder meg mest til er å se tolleren min i sitt rette element. Han har vært på jakt noen år nå, og er helt suveren. Skitt jakt!
  5. Noen menn altså Håper du får noen flotte turer ut og kanskje litt å fylle fryseren med Silje! Skitt jakt!
  6. For min del jakter jeg i gammelskog hvor det ikke har vært tatt ut noe annet enn elg de siste 10-15 årene. Det er masse fugl. Jeg er ingen jeger av "rang", men jeg har hund, en Toller, så han og jeg gleder oss til sjøfugl. Han får likevel være med på "tur", da i kort line, så han "tells" ikke. Sikkert flere steder hvor man kanskje bør vente noen år, men dette er ikke over alt. I stede for å oppfordre folk til å trene hund, kanskje man heller burde oppfordre til litt mer predatorjakt. Jeg for min del, tror det har mer effekt på bestanden, være seg også rådyr, hare etc.
  7. Skogsfugljakt hele helgen, både sett og hørt mange. Men litt uoppmerksomhet, striregn og tett skog gjør at fangsten denne helgen er tre kantarell, en fåresopp og litt rust til børsja. Endog en flott helg med mange timer ute
  8. Takk for svar! Da kan jeg glede meg masse, og fint tåle litt regn.
  9. Da blir det for første gang skogsfugl jakt på meg. Det er meldt endel regn. Har dette noe å si, bortsett fra att en må kle seg deretter?
  10. Jeg har også denne. I motsetning til min samboers Franchi (som klikker/kiler på alt som ikke er jaktammo) , spiser som nevnt Escorten alt. Har ikke hatt et feilslag med den. Jeg synes ikke min er/var hard å lade (og jeg er jente ) så det er sikkert forskjell på det punktet.
  11. FOR et resultat!! Vepern har helt klart renset Østlandet!! For jeg får ingenting.... Nesten ikke duer å se, og de få som sveiper over er utenfor skuddhold. Jeg har fremdeles til gode å pusse børsja...
  12. Med tanke på at jeg ikke en gang har løsnet skudd, vil jeg være strålende fornøyd med en felling i morgen. Jeg har 50 skudd liggende, så å tangere vepern sitt beste vil uansett ikke være mulig i morgen! Helt utrolig! Skitt jakt!
  13. Nå har de tresket hvetejordene i dag/kveld!! Hurra!!! Og ikke et ertestykke i mils omkrets! Da blir det tur ut i morgen, igjen, men denne gangen håper jeg at kvelden inneholder pussing av børsje....
  14. I morgen er dagen satt av til jakt! Fri fra jobb og for første gang skal jeg på gåsejakt. Jeg gleder meg masse. Hagla er nypusset, blindsen og bulvaner lagt klar til å lastes i bilen og klærne ligger sirlig å venter på morgendagen. Om det finnes noen gode tips for en førstegangsjeger på gås, tas de i mot med stor takk.
  15. Jeg har også Sordin Supreme Pro og er kjempe fornøyd Fikk de til jul og min gamle morfar ville prøve. Han er meeeget tunghørt og bruker høreapparat. Han tok de på og har ikke hørt så bra siden han var ung. Ansiktet hans gav uttrykk for å oppdage en glemt verden. Så hadde det ikke sett så tett ut å gå med de hele tiden, kunne de nok ha servet flere funksjoner enn til bare vern.
  16. Super klar!! Ingen ertestykker til rådighet i år, men mye korn. Det er ikke tresket ennå og mye av kornet er fremdeles grønt, så om bonden kan vente litt til er jeg fornøyd.
  17. Jeg har en Kolibri lokk med lydkort for gås. Ikke prøvd ut ennå, men da den har fjernkontroll slipper jeg i alle fall å ligge med lyden rett i øret. Gleder meg til å prøve den i alle fall. http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=2621
  18. Moss Avis sammenlikner grågåsa med iberiasnelg, da de har blitt for mange.
  19. Sett og hørt endel gås fly forbi de siste dagene. Men de har vært for langt unna til at jeg kan si det var grågåsa, gås var det i alle fall. Men i dag så jeg den satt på et jorde i Rygge. Den er jo kommet lenger nord ser jeg. Men første gang jeg har sett den her i år
  20. Takker for svar! Ser ut til at jeg bør investere i en vakumpakker (fremdeles optimist ), og sørge for hurtig turn-over sjøfulgvilt.
  21. Gratis registrering og ikke en del av våpengarderoben. Det bør vel ikke by på problemer så sant ikke alle har levert skjema og alle 200.000 skal registreres samtidig. Da bør man være tidlig ute om man tenker å skaffe seg noe nytt
  22. Da satser jeg på det Skal i alle fall ikke spare på ærfuglen i år. Da får man heller sørge for middagsinvitasjoner under/rett etter jakta. (Evig optimist )
  23. Da har man fått ny lærdom og mer plass i fryseren ser det ut til. Det ligger noen ærfuglbryst i fryseren etter sist jakt. Da blir det mye ærfugl på menyen fremover, enten på meg eller bikkja. Er dette spesielt for sjøfugl, eller går duebrystene samme veien?
×
×
  • Create New...