sander22 Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Hei! Jeg skøyt en kanadagås i dag, og har hengt den til mørning. Tenker jeg skal ta brystfiletene og evt lårene av den. De skal det lages middag av, men er den noen som har oppskrifter til de? er det godtå steike de som en biff? kan den deles opp og brukes som suppekjøtt? ovnstekt på seng av grønsaker? men om man steiker den (det er det jeg helst vil), kan den være rød/rosa i kjøttet eller er den som kyllig og må være gjennomstekt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Lårene kan du koke suppe på til forrett, prøv gjerne en variant med hvitvin i. Krydre og brune gåsefilétene i steikpanna, så setter du ovnen på 180 grader feks, og lar de stå inne i 12-14 minutter. La de så hvile 10 minutter på benken, så 5 minutter inn i varmen igjen. Vent minst 5 minutter før du skjærer i de, så kjøttsaftene får satt seg. Gåsebryst kan fint være rosa inni, noe denne metoden vanligvis vil gi. Du må prøve deg litt fram i forhold til din steikovn, og størrelsen på filétene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hovland7 Posted August 18, 2012 Share Posted August 18, 2012 Har du noe over gåsa i ovnen, eller har du di bare oppi ildfast form uten alufolie over? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.