Jump to content

Oppskrift på kanadagåsbryst


sander22

Recommended Posts

Hei! Jeg skøyt en kanadagås i dag, og har hengt den til mørning. Tenker jeg skal ta brystfiletene og evt lårene av den. De skal det lages middag av, men er den noen som har oppskrifter til de? er det godtå steike de som en biff? kan den deles opp og brukes som suppekjøtt? ovnstekt på seng av grønsaker? :) men om man steiker den (det er det jeg helst vil), kan den være rød/rosa i kjøttet eller er den som kyllig og må være gjennomstekt? :)

Link to comment
Share on other sites

Lårene kan du koke suppe på til forrett, prøv gjerne en variant med hvitvin i.

 

Krydre og brune gåsefilétene i steikpanna, så setter du ovnen på 180 grader feks, og lar de stå inne i 12-14 minutter. La de så hvile 10 minutter på benken, så 5 minutter inn i varmen igjen. Vent minst 5 minutter før du skjærer i de, så kjøttsaftene får satt seg. Gåsebryst kan fint være rosa inni, noe denne metoden vanligvis vil gi. Du må prøve deg litt fram i forhold til din steikovn, og størrelsen på filétene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...