grakatt Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 går det an og spise steinkobbe uten av og daue? Takker for svar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norwegianredneck Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Ja visst! tilberedt og forbehandlet rett er det en høydare! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Okhotnik Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Ringsel er i alle fall en delikatesse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flahamme Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Kom nettopp fra fjæra der jeg og barna grilla steinkobbe. Første gang jeg har brukt det på grillen og selvfølgelig ble det succe. Steinkobbekjøtt er mørt og velsmakende. Kjemperåvare som man må benytte seg av Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6x47 Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Krever litt forarbeid med kobbekjøtt for at du ikke skal "daue" av det . Alt spekk fjærnes, det er ingen krise om dette gjøres etter endt jakt dag. Kjøtt legges i mateddik vann(over natta), med ca samme styrke som en bruker til råkost. Jeg har brukt 3-4 spise skjeer på 0.5 l vann. En lettere variant er å legge kjøttet i melk over natta(men dagens melk priser e jo skyhøy). Vannet skal smake syrlig. Denne blandingen er i mine øyne ikke så lett å få til. Siden eddik vann for råkost har en god del sukker i seg. Når sukkeret fjærnes får jo eddikvannet kun syrlig smak. Dagen etter skylles kjøtt i friskt vann, og brukes som vanlig kjøtt. Meget undervurdert kjøtt. La deg ikke skremme av den mørke fargen. Jeg er en ikke flink på kjøkkenet. Men dette er lett å få til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Okhotnik Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Vi hadde i sin tid rutine på å fjerne ALT spekk allerede v flåing på isen (Sassen, Svalbard), heller ofre litt kjøtt der og da enn å få spekksmak på alt sammen. Tok ut filetene og la disse i en pose med vann (fra pustehullet, før dette frøs helt til) og lot dem ligge i sjøvannet så lenge som mulig. Så vanlig vann i kjøleskap et par dager, evt m eddik. Får ut mye blod og kjøttet ble litt mindre svart. Aldri problemer m spekksmak. Spekklukt på klær og utstyr, derimot, gikk ALDRI helt bort! Vi brukte ofte kjøkkenhansker selv på isen når vi flådde og fileterte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Spekklukt på klær og utstyr, derimot, gikk ALDRI helt bort! Vi brukte ofte kjøkkenhansker selv på isen når vi flådde og fileterte. Jeg gjorde den tabbe at jeg brukte fjellbuksa på kobbejakta. En mnd etter tuslet jeg opp i heia etter rypa og etter hvert som jeg ble varmere og sola kom frem ble spekklukta mer og mer plagsom.. (den ble vasket to ganger før jeg brukte den i fjellet) Kobbebiff er det beste jeg kan få. Nydelig kjøtt!! Jeg lar kjøttet ligge i en bakke med rennende vann et par dager etter at fettet er trimmet bort. Da er det lettere å finne siste rest av fett om man har glemt noe.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lennart Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 hvorfor misshandler dere kjøttet med eddik, vann og melk? blir det mindre smak? selv skjærer jeg ut filetene, renskjærer de når jeg kommer hjem og vakuumpakker det før det får mørne i kjøleskaptemp ca ett døgn. selv havert på 240cm blir mørt og velsmakende. men noen i husholdningen kan syns at viltsmaken kan bli litt for skarp på så stor havert ( hun liker ikke elgkjøtt engang! ) så jeg kan kanskje bøye meg til å prøve eddik eller melk over natta før kjøttet skal på grillen. eller burde dette gjøres før frysing? mindre havert og steinkobbe har jeg aldri hørt noe klage på, heller tvært imot det samme gjelder stor havert i fløtegryte, da forsvinner mye av den maritime smaken som er så spesiell for sjøpattedyr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Okhotnik Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Jeg har fått anbefalt å gjøre unna all vanning etc før evt frysing/pakking. Har også fått anbefalt å unngå urter etc, kun bruke salt og pepper. Div urter kan gjøre seg dårlig i kombinasjon med maritimt fett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-K Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Bruker heller aldri eddik. Skjærer t filetene med en gang kobben er skutt. Renskjærer kjøttet og lar det ligge i vann over natten. Aldri vært plaget med dårlig smak. Nydelig kjøtt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toppskarv Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 hmm skjærer ut kjøttet mens dyret er varmt fjerner d meste av fettet da reinskjærer det for alt fett + hinner når jeg kommer heim tar vare på kjøttet fra unge dyr. er finest kjøtt der vatner ikke uten om vasking etter reinskjæringa har ikke fått klage toppskarv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.