Jump to content

slår hull i tennhetta


Pøl

Recommended Posts

Dette bør du etter min erfaring må ordnet. Jeg hadde for lang tennål i en lever-action (joda det er et langt billigere våpen som man ikke skal forvente den gode stålkvaliteten av) Men den slo hull på hetta, hver gang. Den brakk etter kun få skudd.

Så det kan nok en børsemaker fikse med letthet. Eller levèr den tilbake og få det fikse der den ble kjøpt, selv om det kan ta lengre tid.

Link to comment
Share on other sites

Det må du absolutt få ordnet, ja. Hull i tennhetta betyr at kruttgass under høyt trykk lekker bakover inn i tennstempelkanalen og videre inn i mekanismen. Dette vil føre til slitasje/erosjon på våpenet, og i noen tilfeller kan det være farlig ved at gass under høyt trykk slipper ut ukontrollert i nærheten av skytterens ansikt. Ikke alle mekanismer takler dette like godt, noen har sikker gassventilering mens andre ikke har det.

 

Samtidig er det jo slik at en enkelt tennhettepunktering kan skyldes feil på ammunisjonen, men skjer det mer enn en enkelt gang (eller hvis merket etter tennstempel i hettene ser uvanlig skarpkantet eller dypt ut) så må børsa inn til noen med kompetanse til å utbedre feilen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...