///prince Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 noen som vet? har ettpar fugler som har ligget 2-3år.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jøtul Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Ikke noe stor reduksjon av kvaliteten etter min erfaring. Spis og kos deg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cameron Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Enig,ikke kast dem!Nyt dem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aslakhv Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Namnam!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t-erwibe Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 kan sikkert ligge i 10 år uten problem, alt av rype og skogsfugler holder seg godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristofferp Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Men ikke prøv det samme med fisk !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meis Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Dette er magert kjøtt som holder seg lenge, gjerne 10 år. Riktignok virker ikke fuglen like fresh under rensing om den har ligget i 10 år, men smaken påvirkes ikke. Det eneste jeg har opplevd etter lang lagring er at kjøttet kan få noen overfladiske lyse flekker som følge av uttørring, men disse er bare å skjære vekk. 2-3 år er ingen ting, utfordringen ligger heller i å få kjøttet riktig stekt. Prøv enten bruning med påfølgende lansteking på lav temperatur (ca. 65 grader?) eller steking etter biff-metoden der du starter med at kjøttet holder romtemperatur og snur kjøttet ofte under stekingen til det blir spenstig i konsistensen. Trykk ofte med fingeren: Til å begynne vil kjøttstykket være bløtt og gir lite motsatnd omtrent som når det er rått. Etter litt mer steking er det fremdeles mykt men gir motstand og følger med ut igjen når du letter på trykket med fingeren ("spenstig"). Steker du det lenger nå vil kjøttet slippe fuktigheten sin ut i stekepanna og kjøttstykket kjennes hardt å trykke på, og er blitt tørt. Ganske vanlig problem men du redder deg delvis inn ved å ha skyen oppi sausen. En siste variant er å brune kjøttet fort og ha det oppi sausen som du lar syde (ikke koke!) på lav varme i ca 30 min. Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
///prince Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 takker for svar . fuglene smakte som om de var skutt i går! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.