Jump to content

kristofferp

Members
  • Posts

    542
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kristofferp

  1. hei, hva slags skinne har Schmidt & Bender kikkerter i Zenith serien ? Mener å ha lest at S&B endret skinnetype i 2014.
  2. Jeg har fått noe slik i Oslo. Skriftlig. Dette, faktisk for å dokumentere for arbeidsgiver at jeg ikke har kortvåpen.
  3. hei, hva er polen ? trodde landet heter Polen ! Apropos 6,5x57r er ingen god drivjaktkaliber. Bruk 30-06 / 8x57JRS og oppover.
  4. Og hva som er feil med Optilock Quick Release ? http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=72389
  5. her var det trå om dette: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=92656&start=0&hilit=lydl%C3%B8s
  6. hei, for det første ta ut magasin og poler ( med glasspapir 360 ) kant. De som fører hylser. Se på din bilde hvor grusom behandling hylser får. Det er desutten trolig det som er problem. Hylse kiler seg fast i magasin-kanten
  7. skoging, jakt og jakt, det brukes forskjellige kikkerter avengig av jaktform. safari, villreinjakt: 10x32 All round 8x42, 10x42. Kvelds/natt jakta 7x50, 8x50, 8x56. For en jeger er 8x42 minimum. 8x32 er for fuglekikkere og turister. Jeg brukte for en stund siden kikkert 8x42 og kikkertsiktet S&B 3-12x42. Det var det minimum for bukkejakta om kvelden. I dag, om natta, bruker jeg 7x50.
  8. Hvis ved rask repetering skuddet gikk av når du førte sluttstykket i fremre stilling så har det kommet seg noe i avtrekkmekanismen slik at den ikke virker korrekt. Gå med dette til børsemaker eller forhandler. Ellers kan skuddet gå av når som helst, ved avsikret våpen, men med spent mekanisme.
  9. vennefest hos XXL på nett og i butikk tors. 29. og fre. 30. oktober!
  10. Det har vært flere generasjoner av Antonio Zoli ! Jeg har kombi Antonio Zoli 12/6,5x57R. Mellomklasse-våpen, men Zoli var nøye med detaljer og finish. Jeg er fornøyed.
  11. kristofferp

    Slug

    http://www.brenneke-munition.de/cms/classic2.html?&L=1 Orginal Brenneke kan dere godt bruke i full trangboring. Slugs fra USA ( og sabot ) egner seg ikke til glattboret våpen. Presision er elendig. Tidligere brukte jeg Remington 870. Med forbedret-sylinder chocke var samlingen med brenneke sirka 5-6cm på 65m. Dette med åpne sikter. Pumpe, halvauto vanlighvis skyter brenneker bedre enn overunder ( Beretta ).
  12. hei, hvem som produserer / selder slike korte Picatinny skinnet for å feste på kikkertsiktet ? http://www.kammeret.no/bilder/displayimage.php?pos=-24259"%20target="_blank Jeg må bygge meg noe for å feste kamera.
  13. kristofferp

    kort picatinny

    From the album: Annet

  14. i år snakker man om dårlig yngling. Taksering foreligger ikke ennå. Jeg har vært nå 2 dager på råbukk jakta i Varaldskogen. Jeg har sett bare en røy. Ingen tiur, ingen orfugl, flere duer og ender. Ser ut som kanadagås flytet ut fra Varaldskogen.
  15. hei, på hvilken side av busken markerer råbukk området sitt ? Dvs. hvis den feier busken og sparker jord under, er dette på side av sin revir eller på motsatt side ? Er det overhode regel for dette ?
  16. Først sjekk om den var faktisk sentrert ! Du kan telle klikk og sette det etterpå midt på skala, eller bedre - - ta et speil og plasser foran kikkertsiktet tett inntil den. Du får se nå to retikkle. juster juster slik at du ser bare et retikkel. Da er kikkertsiktet sentrert. "er det normalt å måtte skru 15 centimeter til side @100m" Ikke unormalt hvis løp ikke ble dreiet (brysting) med nok presision.
  17. hei, det er vennefest hos XXL 17.06 og 18.06 ( 25% rabat ), for de som abonnerer på nyhetsbrev. Man må vise strekk-kode i XXL butikken ( kode får man i nyhetsbrevet ).
  18. Få dien litt opp, slik at den ikke presser skuldra tilbake.
  19. Villsvin er uønsket i Norge, men ved jakt skal man bruke storviltrifle eller brennecke i hagle. Vet dere om man trenger godkjenning av villsvinjakta fra grunneier ? Eller er det fritt fram: er man på småviltjakta og ser villsvin, så skyter man bare den ?
  20. hei, alt den omforming gjøres ved å presse gjennom "lad" rand, mens patron er i lukket kammer ( die ). Frykter dere ikke BOOOOMMMMM, sån en gang i blandt ?
  21. Om natta bruk 8x56 av god kvalitett. I åpne områder og bra belysning ( vilrein-jakt, safari, .. ) bruk 10x32
  22. Nei, tror ikke det. Det er brysting som "posisjonerer" løp, ikke selve gjeng.De bruker liming mot vibrasjoner. Epoxy er rimeligere enn LocTite. Hvis du varmer låskasse/løp så er det mulig å skru av. Spørs bare om det ikke blir nødvendig å brunere løp på nytt etter forsøket. Ut fra det jeg vet koster det å brunere på nytt sirka 800NOK.
×
×
  • Create New...