Jump to content

meis

Members
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by meis

  1. Det skal finnes såkalte miljø-lerduer eller eco-lerduer med lavt PAH-innhold, er det noen som vet hvor slike er å få kjøpt? De fleste lerduer har (svært) høyt innhold av miljøgiften PAH. Så lenge PAHen er bundet opp i kalken i lerduene skal ikke giften representere noe miljøproblem, men i surt miljø som myr kan kalken løses opp og PAHen frigjøres til miljøet, grunnvann osv. (dette siste er en bekymring, ikke noe jeg har sett dokumentasjon på).
  2. Det at man ikke får live-oppdatering av posisjon gjør Rino helt ubukelig til tiders bruk etter min mening. Til støkkjakt der flere går på linje tror jeg det ville fungere bedre med Garmin Alpha med hundepeilere. Alle må da ha hver sin hunde-unit i sekken. Hver jeger får da live-oppdatering av posisjonene til alle de andre jegerne samtidig. På displayet vises enten kart med alle jegernes posisjon og spor, eller store piler som viser retning og avstand til hver av de andre jegerne. Luksusvarianten er å koble Alpha'n til en fenix sportsklokke modell 3, 5 eller 6. Bare noen av disse klokkene har kart, men alle kan vise pilene. Nå kan du (omtrent) uten å slippe taket i geværet sjekke retning og avstand til hver av de andre jegerne real-time. Burde ikke dette fungere greit? Alpha har riktignok ikke jaktradio, men med de små avstandene det er snakk om når man går sammen på støkkjakt ville det kanskje holde med en billige walkie-talkie? Det lille jeg har brukt walkie-talkie på støkkjakt i skogen har i hvert fall funket fint.
  3. Winchester har en haglepatron der forladningen er farget og skal gjøre det mulig å se retningen på hagleladningen. Så vidt jeg forstår blir en del haggel fanget i forladningen slik at denne får tyngde og følger resten av ladningen.Ser at den selges på Jaktia i Sverige, men får ikke treff på norske nettsider. Noen som vet om denne selges i Norge?
  4. Vet ikke om jeg er så skjelven, men i forbindelse med blinkskyting har jeg definitivt dårlig avtrekk ...
  5. Er det lurt å bruke anlegg ved slik test-skyting? Eller er det argumenter mot?
  6. (flyttet fra Utstyrskammeret:) Hei! I morgen ettermiddag (tirsdag) skal jeg til jakt- og fiskesenteret i Flå for å trene hagleskyting på simulator. Til den innledende kalibreringen har jeg vært på nettet og bestilt en laserpatron cal. 12, men jeg ser nå at den ikke kommer frem i tide . Er det noen som har en slik patron til låns fra tirsdag til onsdag? Jeg måtte ha plukket den opp i Oslo-området i løpet av arbeidsdagen i morgen (7. august), eller i morgen ettermiddag på vei fra Oslo til Flå.
  7. Hei! I morgen ettermiddag (tirsdag) skal jeg til jakt- og fiskesenteret i Flå for å trene hagleskyting på simulator. Til den innledende kalibreringen har jeg vært på nettet og bestilt en laserpatron cal. 12, men jeg ser nå at den ikke kommer frem i tide . Er det noen som har en slik patron til låns fra tirsdag til onsdag? Jeg måtte ha plukket den opp i Oslo-området i løpet av arbeidsdagen i morgen (7. august), eller i morgen ettermiddag på vei fra Oslo til Flå.
  8. Sommerhalvåret er tiden for å få i seg litt gress. Litt! Ikke hele magen full!
  9. meis

    Spist FOR mye gress Yessie?

    From the album: Kjæledyr

  10. Yessie på vannapporttrening for en liten stund siden. På akkurat denne apporten var det fralandsvind og allerede tre andre hunder hadde betakket seg før Yessie ble sendt ut i det iskalde vannet, berget viltet, kom til pappa godt inne på land uten noe tull, satt seg ned og ventet, og avleverte i hånden på kommando. Har ikke alltid vært sånn gitt, men etter en drastisk opptrapping av samvær og lydighetstrening begynner det å sitte! Foto: Lise-Lotte Gundersen Foto: Lise-Lotte Gundersen Førstkommende tirsdag: Slepesportrening i Vestby. Måtte fremgangen fortsette. Og i så fall, apportprøve til høsten
  11. meis

    Vannapport-1

    From the album: Jakt

    Foto: Lise-Lotte Gundersen
  12. meis

    Vannapport-2

    From the album: Jakt

    Foto: Lise-Lotte Gundersen
  13. Dette er magert kjøtt som holder seg lenge, gjerne 10 år. Riktignok virker ikke fuglen like fresh under rensing om den har ligget i 10 år, men smaken påvirkes ikke. Det eneste jeg har opplevd etter lang lagring er at kjøttet kan få noen overfladiske lyse flekker som følge av uttørring, men disse er bare å skjære vekk. 2-3 år er ingen ting, utfordringen ligger heller i å få kjøttet riktig stekt. Prøv enten bruning med påfølgende lansteking på lav temperatur (ca. 65 grader?) eller steking etter biff-metoden der du starter med at kjøttet holder romtemperatur og snur kjøttet ofte under stekingen til det blir spenstig i konsistensen. Trykk ofte med fingeren: Til å begynne vil kjøttstykket være bløtt og gir lite motsatnd omtrent som når det er rått. Etter litt mer steking er det fremdeles mykt men gir motstand og følger med ut igjen når du letter på trykket med fingeren ("spenstig"). Steker du det lenger nå vil kjøttet slippe fuktigheten sin ut i stekepanna og kjøttstykket kjennes hardt å trykke på, og er blitt tørt. Ganske vanlig problem men du redder deg delvis inn ved å ha skyen oppi sausen. En siste variant er å brune kjøttet fort og ha det oppi sausen som du lar syde (ikke koke!) på lav varme i ca 30 min. Lykke til!
  14. Har hatt en ATA ARMS SP Black med justerbar kolbekam fra Landrø i en sesong. To ting: For det første, legg merke til at dette våpenet ikke har automatsikring. For det andre, min utgave har utviklet fusking i ejektoren på det ene løpet; reagerer ofte med en forsinkelse på 3-4 sekunder. Antakelig fordi jeg ikke er verdens ivrigste med oljing og rengjøring (bortskjemt etter 30 år med en Star Baikal), men verdt å merke seg for likesinnede, uavhengig av om dette er en egenskap ved ATA ARMS spesielt eller ved ejektorer generelt.
  15. Ha-ha, dere er ikke kloke. I mine øyne gir én jaktspringer nok å henge fingrene i. Etablere tydelig lederskap, få hunden til å gå pent i bånd, ikke jage nabolagets katter, sitte på avstand (også når det lukter fugl), jakte der jeg kan se den (og ikke for langt unna), forholde seg rolig i oppflukt og hente og avlevere vilt i stedet for løpe rundt med det og tygge det i stykker. Bare for å nevne noe. -Og dere vil ha to! Imponerende.
  16. Jeg fikk nytt dekken, så servicen til Vipdog var upåklagelig.
  17. Ble litt stille på strengen her. Ikke så mye å skrive om fra prøven i Rogaland kanskje? Ganske forståelig i lys av hvor mye rugde som har blitt er igjen her på Østlandet utover høsten (pga. mildværet?). Selv har jeg i høst fulgt hundetrening for medlemmer av Solemskogen JFF på tirsdager. De har en ung instruktør som satser på positiv trening innen grunnleggende ferdigheter og lydighet (og som noen ganger har med brevduer!). Back to basics med andre ord, men effekten er som ønsket: Jeg ser at sitt'en blir bedre og mer robust mot forstyrrelser, likeledes er det med innkallingen, lineføring og kontakt. Hun har forresten et tips for å oppnå bedre kontakt under jakten som i hvert fall jeg skal forsøke: 5-10 minutter streng lineføring før jakten startes. Strengt tatt kan kanskje andre disiplinerende øvelser ha samme effekt? Jeg synes i hvert fall at hunden har hatt tydelig trangere søk og bedre kontakt under søket på kurs enn når den bare slippes i søk rett fra bilen. Noen som har lignende (eller motstridende) erfaringer?
  18. OK, har skrevet til dem. Spent på å høre hva de sier.
  19. Da har jeg prøvd dekkenet i seks dager og er sånn passe fornøyd. Fargen er utmerket (eller døm selv), men en søm er raknet og jeg mister en viktig hempe om jeg ikke får sydd den fast igjen snart. Hvordan reklamerer man på en finsk vare kjøpt i en svensk nettbutikk?? Hvis jeg skal sy dette selv må jeg huske å trekke for gardinene
  20. meis

    Rosa dekken

    From the album: Kjæledyr

  21. Driver og jobber med grunndressur, lydighet og lederskap så Yessie jobber fremdeles i langline. Her et bilde fra Trysil sist helg der hun la for dagen et veldig fint søk. Terrenget var omtrent vilttomt; synd for jegerne men egentlig bra for søkstreningen
  22. Interessant forslag LarsE, den der skal jeg prøve. VARMEKILDER: Bål fungerer sikkert bra, men pass på at abu-røyken står helt horisontalt: Det samler seg fett på brettet, og hvis dette renner ned i bunnen og blander seg med sponet så vil det ødelegge for røykutviklingen (personlig erfaring). For å sjekke at bålet gir nok varme: Lokket skal være alt for varmt til at du kan ta på det. Andre varmekilder: Gasskokeplater slik det er på mange hytter fungerer som en kule. I motsetning til rødsprit og bål vil du heller ikke få soting. Ikke vær redd for å bruke aburøyken innendørs på en hytte; du kjenner litt røyklukt, men ingenting å snakke om dersom du har et vindu åpent. Dessuten: Jeg bruker aldri rødsprit, det gir bare masse soting. Det jeg vanligvis bruker er et gassbluss av typen som kobles til boksen via en slange. Det må jo være ganske lavt da. Tid: Hele pir lar jeg stå i nesten 15 minutter, og de blir helt gjennomstekt, uten å bli tørre. Mulig de kunne stått kortere, har ikke prøvd. Føy til agurksalat, rømme og jasminris med smør så har du en vinner blant både voksne og barn! Noe av det beste vi vet her i huset
  23. Jeg lager helt beinfrie fileter av beggylt på null komma niks! Slik: 1) Skjær skinnfrie fileter på vanlig måte. 2) Dra fingrene fremover fileten på dens skinnside (etter at skinnet er fjernet) og du vil kjapt finne de beryktede beina på filetens fremre halvdel , omtrent langs sidelinjen. Skjær gjennom fileten på hver side av beinrekken og fjern den resulterende strimlen som nå har alle småbeina inni seg. Tar 4 sekunder per filet. I tillegg bør man fjerne "ribbeina"; da blir fileten helt uten bein. Nå kan fileten stekes eller puttes i suppe (fabelaktig begge deler), og selv unger finner ingen bein. Lykke til!
×
×
  • Create New...