Jump to content

hvor lenge kan skogsfugl ligge i frysa?


///prince

Recommended Posts

Dette er magert kjøtt som holder seg lenge, gjerne 10 år. Riktignok virker ikke fuglen like fresh under rensing om den har ligget i 10 år, men smaken påvirkes ikke. Det eneste jeg har opplevd etter lang lagring er at kjøttet kan få noen overfladiske lyse flekker som følge av uttørring, men disse er bare å skjære vekk. 2-3 år er ingen ting, utfordringen ligger heller i å få kjøttet riktig stekt. Prøv enten bruning med påfølgende lansteking på lav temperatur (ca. 65 grader?) eller steking etter biff-metoden der du starter med at kjøttet holder romtemperatur og snur kjøttet ofte under stekingen til det blir spenstig i konsistensen. Trykk ofte med fingeren: Til å begynne vil kjøttstykket være bløtt og gir lite motsatnd omtrent som når det er rått. Etter litt mer steking er det fremdeles mykt men gir motstand og følger med ut igjen når du letter på trykket med fingeren ("spenstig"). Steker du det lenger nå vil kjøttet slippe fuktigheten sin ut i stekepanna og kjøttstykket kjennes hardt å trykke på, og er blitt tørt. Ganske vanlig problem men du redder deg delvis inn ved å ha skyen oppi sausen. En siste variant er å brune kjøttet fort og ha det oppi sausen som du lar syde (ikke koke!) på lav varme i ca 30 min. Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...