steffen Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 blad i karbonstål, 8-9cm, rett rygg, skandinavisk slipefas. 10cm tønneskaft uten noen form for fingervern, men ikke helt rundt høyere enn det er bredt, laget av bjørk. minimalistisk men ordentlig lærslire, fortrinnsvis slireinnlegg av plast e.l jeg vet jeg er veldig spesifikk, men finnes noe sånt uten å betale custompris? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Du beskriver jo en tradisjonell norsk brukskniv. Det enkleste er nok å finne noen i Øst Agder, da denne modellen blir laget spesielt der. Disse ligger som regel på 1000,- til 1200,-. Bortsett ifra slireinnlegget i plast da, regner med du skrev det i fylla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzzaque Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
steffen Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 Bortsett ifra slireinnlegget i plast da, regner med du skrev det i fylla. enn om innlegget er i tre da? tenkte slireinnlegg kunne være greit siden jeg stort sett har kniven inni lommen. tryne på ski + kniv i lommen.... har vært ute i skogen å lekt med en brusletto hallingskarvet i dag. liker den veldig godt bortsett fra at den er litt for liten, dessuten er jeg ikke så begeistret for hulslipte kniver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 enn om innlegget er i tre da? tenkte slireinnlegg kunne være greit siden jeg stort sett har kniven inni lommen. tryne på ski + kniv i lommen..... Disse knivene har som regel ganske stivt lær, så dette er ikke noe stort problem. Disse slirene sitter i en kon, istedenfor et klikk som det er på moderne norske kniver, så faren er nok heller at den lirkes løs i lomma om du er uforsiktig. liker den veldig godt bortsett fra at den er litt for liten, dessuten er jeg ikke så begeistret for hulslipte kniver. Skandinavisk sliping er hulsliping. Den vil derimot bli flat etterhvert som du bryner den. Så sant du ikke får noen skader i eggen trenger du ikke hulslipe den på nytt, men kan beholde eggen flat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.