Jump to content

Grilling av hjorteburger...?


Sigurd

Recommended Posts

Okei.

 

Nå har vi kvernet "slumsekjøtt" av hjort og rådyr. Etter råd fra div. personer har vi også kvernet litt svinekjøtt og bacon sammen i dette. Sammen med krydder, fløte, potetmel og litt egg. Planen er å servere grillede svinske hjorteburgere i bursdagsselskap på søndag. Spørsmålet lyder som følger: Bør kjøttdeigen formes til burgere og stekes litt i stekepanne først, og så legges på grillen? Eller kan kjøttdeigen formes til burgere og legges rett på grillen på søndag...? Eller blir det hipp som happ. Frågan er jo hvordan en sånn "råburger" vil oppføre seg på ei grillrist... Tvilen er stor her. Hjelp søkes. Google ga intet svar.

 

Takk.

Link to comment
Share on other sites

Forhåndssteiking anbefales dersom deigen er blaut, eller truende til å sige mellom ristene :shock: ,

Ellers kan jeg jo gi et tips for perfekt form på burgeren, pepperkakeprinsippet, bruk en vanlig glassbolle i passelig diameter, og klem toppen av bollen mot burgerdeigen du har klemt ut i passelig tykkelse :D

Perfekte runde burgere...

 

mvh

Kristian

(Fagkokk, by the way)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...