Slingshot Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Jeg har snart i hende noen villsau skaller som jeg tenkte å øve meg på. I første ommgang blir de vell oppbevart i fryseren eller i en stamp med vann, dette pga jakta selvfølgelig . Planlegger å skjære rent og koke før saging og bleking. Har følgende spørsmål: Villsauen har tjukke horn med mye brusk, bør jeg kappe horna og fjerne brusken for så å lime dem på igjen etterpå? evt koke dem seperat? Tror jeg har lest noe om dette her tidligere men kan ikke finne tilbake til siden Har noen prøvd dette før tar jeg gladelig imot tips og trix. Mvh Sling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 @Slingshot: Villsauens horn sitter som ei slire utapå en brusk,bein tapp. Når du skal koke skallene så tar du først en skarp kniv og snitter rundt i underkant av horna. Kok hele greiene(med horna under vann) en halvtimes tid. Om du bruker hansker da så skal det gå ann å dra av hornsliren. Skjær av det meste av brusken som står igjen på skallen men la det stå igjen en tapp til å tre horna på. Kok rein resten av skallen og bleik den. Da er det bare å sette på plass horna igjen, evt sikre de med en liten dråpe lim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slingshot Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Supert tips Larson Dette skal jeg prøve. Du har ikke noen bilder av ferdig montert Villsauskalle vell? Stusser litt på hvor jeg skal kløyve skallen, hva jeg skal ta med? Sling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Behold den hel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slingshot Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Det der var kjempestilig Larson Da har jeg fått plenty tips til å komme igang. Tenkte å montere skallen på en plate, men det er kansje litt vanskelig med tanke på formen på horna? Men med så flott resultat som du har fått till så blir plata sikkert bare overflødig. Nå blir det avsted til apoteket for bestilling av blekemiddel tenker jeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donner Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 en halvtimes tid He he du har ikke prøvd store mufflon eller villsau med 2,5 snurringer på hornet hører jeg rekorden på ett horn er 4 timer med koking og vriding og draing frem og tilbake før det løsnet!!Kudu og eland horn som har tørket fast til skallen er enda værre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansen deluxe Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Det der var kjempestilig Larson Da har jeg fått plenty tips til å komme igang. Tenkte å montere skallen på en plate, men det er kansje litt vanskelig med tanke på formen på horna? Men med så flott resultat som du har fått till så blir plata sikkert bare overflødig. Jeg lagde avstandskloss mellom plate og vegg Funker som snus... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Hva om jeg har noen skaller som er 2-3 år gamle - må jeg fortsatt koke og trekke av horna? Eller er det slik at innmaten i horna tørker inn og jeg ikke trenger å bry meg noe med det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjoennavind Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 Ser det er mange som er i besittelse av skaller her! Dersom noen skulle ha et villsaukranie til overs er det bare å si ifra til meg! Jeg er interressert! (Vet det var offtopic, men jeg måtte bare) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fosse Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Finnes det egne gryter til koking av elg- og hjorteskaller? Eller hvordan har dere laget disse? Vil gjerne ha kjøpt en ferdig til bruk, er ikke akkurat en handyman dessverre... Løfter litt på denne, kan ikke se at noen har kommet med noe svar... Finnes dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
45-70gov Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Kløyv ei 20l kanne på langs eller ei større etter behov. Skall være tønne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 @ fosse, det finnes en egen koker for elghorn på markedet. Vet ikke hvem som fører dem, men har sett reklame på dem endel ganger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fosse Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Har via via hørt om den kokeren, men finner ingen bilder eller selgere av den Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Blåser liv i en gammel tråd her. Jeg har akkurat fått i hus et par villsauhorn som har ligget ute et drøyt års tid. Disse vil jeg preparere og bruke til ett eller annet - kanskje inspirert av Tim the Enchanter ? Noe slikt har jeg aldri prøvd meg på før, så kan noen hjelpe meg med tips på følgende: - De stinker noe inn i (...........................). Rengjøring og luktfjerning ? - Behandling for å preservere dem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Bare horn? Eller komplett med skalle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Bare horn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Er det fortsatt innmat i horna? Da må de kokes en liten stund for at hornslira skal løsne fra bein/brusk-stubben som sitter igjen. Så skrur du inne en stor fransk treskrue i beinstubben og prøver å trekke ut den. Om ikke det løsner må det kokes litt mer. Gjerne med litt zalo i vannet. Etterpå bruker du flaskebørste/tannkost el og skrubber innvendig i hornet og skyller ut med varmt såpevann. Heng til tørk. Når horna har tørket kan de med fordel settes inn med f.eks møbelolje slik at ikke de sprekker seinere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.