Jump to content

Treffpunkt jakt kule/trenings kule


tomingo

Recommended Posts

Rifleløp kan være uforutsigbare når det kommer til "samskyting" med forskjellig ammo. Noen vil samle like kulevekter på omtrent samme sted, andre vil ha markert forskjellig treffpunkt og noen kvalitetsløp vil samle kuler med forskjellig vekt med så liten innbyrdes avstand at det blir ubetydelig forskjell ift trening og jakt.

 

Den eneste måten til å finne jaktammo og treningsammo som "går om hverandre" i en gitt børse er å forsøke forskjellige patroner. Her har hjemmeladeren en helt klar fordel siden det er rimeligere å forsøke mange forskjellige kuletyper.

 

Det letteste -og langt på vei rimeligste- er nok å notere seg hvor mange klikk man må stille på kikkerten dersom man har problemer med samskyting mellom trening- og jaktammo.

Link to comment
Share on other sites

Bare undrer litt, hvorfor må man ha samme treffpunkt på trening og jakt skudd, er det ikke samlingen som er av interesse og da er det jo det samme kor på skiva en treffer med trenings skudda, jakt skudda skal sitte der en vil ha dei, høyt, lavt eller midt i blinken. Bruker selv å skyte inn slit at jeg treffer høyt i 9 på 100 meter, da er det bare å holde rett på innen for normale avstander, trenings skudda kan sitte hvor som helst på skiva bare de sitter sammlet.

Link to comment
Share on other sites

trenings skudda kan sitte hvor som helst på skiva bare de sitter sammlet.

 

+1 Følger samme prinsipp, innskutt nå med 285grs Oryx oppe klokka tolv på 9'ern, 232grs Jaktmatch går mot klokka to i sjuerringen, men samme det - så lenge jeg ikke skal jakte småvilt eller skyte jaktfelt. På trening er samlingen aller viktigst.

Link to comment
Share on other sites

Det hadde vært greit med samme treffpunkt pga. med kal.223 jakter jeg både med helmantel og blyspiss.....

 

 

1: skyt inn våpenet med jaktammo. Null still kikkert-klikk hjulene. Har du ikke nullstillings merker på din kikkert lager du noen selv med tusj / risse nål...

 

2: Skyt en 3-skuds serie med blyspiss (innertiere) og en serie med helmantel.(ta vare på denne blinken) Mål og noter hvor mye du må stille kikkerten til helmantel skuddene.

 

3: Still kikkerten til helmantel patronene, gjennomfør ny 3 skuds serie. (skal da treffe midt i), still kikkerten så tilbake til merkene og skyt ny serie med bly spiss for å verifisere klikk fast kikkert.

 

4: Noter antall klikk og ta vare på disse.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...