kimjorgen Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Har for første gang prøvd meg på speking av rådyrlår/hjerte. Har lest litt innpå her, om forskjellige fremgangsmåter, men blir ikke helt klok på salttid/tørketid osv. La det i salt for ca 24 timer siden. Hjertene burde kanskje taes ut nå? Hvor lenge bør det tørke? I hvilken temperatur? Samme med lårene, hvor lenge bør de ligge/tørke? Temperatur? Forslag taes imot med takk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
687eell Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 lettest er det hvis du har muligheten til vacumpakking. 4,5-5% salt av totalvekta inn i vacumpakka, og legg det i kjøleskap i 10 dager for saltutjevning. Snu og vend på pakka en gang iblandt. Da bommer du ikke på saltingen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffa Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Jeg saltet hjerte nå i høst. Splittet kammerne og smurte inn med finsalt og lot alt ligge i grovsalt i ett døgn. Burde tatt det ut etter halve tiden. Salta en bog.. den fikk ligge i to døgn i grovsalt.. ble veldig bra. Salta to lår nå.. de lå i 3 døgn... henger til tørk. Lammelår legger jeg i 6 døgn.. blir knall Hengetid ca 3 mnd på lam.. noe kortere på rådyrkjøttet. Temp i kjelleren min er 8-10 grader og jeg har fin lufting fra ventiler! Lykke til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted November 21, 2011 Author Share Posted November 21, 2011 Hjertet tok jeg opp etter 1 døgn, det henger til tørk nå. Lårene har ligget 4 døgn, tenke å ha de 5 døgn i salt, men det er kanskje litt i overkant? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geirandres Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 (edited) På rådyr legger jeg låra ned i grovsalt(blander gjerne inn litt urtesalt) ca. 1 døgn pr. kg. (ett lår på 3 kg ligger ca. 2,5 døgn) Deretter kaldrøykes det i 10-12 timer for så å henge 3-4 uker på et "luftig" tørt sted ved 8-10 grader. Blir topp resultat Edited November 21, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 salting avvilt trenger veeeeeldig lite salt,eit hjerte sa så er det snakk om 7-8 timer max,men på lår så er 3 døgn nokk,kommer litt ann på temratur og størrelse ,jeg salter i havsalt so jeg legger tørt i salt. jeg gjorde dette på mitt rådyr,en stor bukk,og snart er dei ferdige,gleder meg men pass på salte tida,vilt kjøt som har fått for mykje salt,blir knall hardt og ikkje godt. Men man mø prøve og feile litt,sånn er det bare.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.