auting Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Ser det er mange som entusiastisk forteller om brøleajakt på bukker i disse tider. Hos oss skytes det aldri bukker i brunsten pga. dårlig smak på kjøttet. Er det ingen andre som deler samme tanker og smakspreferanser? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mork Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Vi selger slaktene til by`n Seriøst: Kjøttet av en bukk smaker ikke brunst om man håndterer det riktig. Det er snakk om å bruke sunn fornuft og flå vekk bukskinn før man gjør mer. Engangshansker brukes og kastes ofte. Skal jeg skyte bukk, gjør jeg det heller i oktober enn i november/desember. De slaktene jeg har sett av sent skutte bukker, avmagret etter brunsten, er et sorgens kapittel. Har en viltslakter som kjøper noen dyr her. Han vil at bukkene skal ha litt fett på seg. Utsprungne bukker som er blå i kjøttet kjøper han ikke. Ideelt sett burde kan kanskje skutt bukkene i september, men det er ikke like lett over alt. Og da er gjerne fettprosenten så høg at man kan fylle ei bøtte med det. Hygiene, hygiene, hygiene. Det er slakteren som setter smaken, ikke slaktet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Når det gjeld brunstsmak på hjortakjøtet, kjem det av uforsiktig slakting. Me pla flå vekk alt det skinnet under buken som "luktar", først. Ta med rikeleg. Ta aldri på kjøtet med brunstlukt på fingrane. Har aldri merka usmak, sjølv på større bukkar. Når det gjeld rein er det annleis. Der går brunstsmaken rett over i kjøtet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radar88 Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Har heller aldri smakt vondt kjøtt av brunstbukk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mork Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Slakting er ein viktig del av det å gå på jakt, men det viser seg at stadig færre kan dette. Resultatet er at mykje godt kjøt blir øydelagt. http://nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_ ... /1.7837759 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eide Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Veldig enig med mork. Riktig håndtering og god hygiene, så går det veldig bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
auting Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 Slakting er ein viktig del av det å gå på jakt, men det viser seg at stadig færre kan dette. Resultatet er at mykje godt kjøt blir øydelagt. http://nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_ ... /1.7837759" target="_blank" target="_blank Hos oss har alltid "gamlekara" tatt seg av flåing. Dei har ifølge seg sjøl udiskutabel kunnskap om slakt og vil ikkje høyre på idear. Når eg ser på svara eg har fått så ser det ut som vi yngre må tørre å stå fram for å få prioritert hygiene. "Gamlekara" påstår at brunstsmak ikkje kan unngåast og einaste løysing er å la være å skyte bukk i brunst. Artikkelen legg skylda på unge som slurvar, men hos oss er nok problemet uvaner som har gått i tradisjon frå "gamlekara". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy.A Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Det er akkurat det samme her hos oss gammlekara som ødelegger slakta. Hygiene er noe di ikke vet hva er her. Heldigvis er vi litt yngre veldig bevist på dette så vi har veldig bra kjøtt Så gammlekara kan spise sitt eget kjøtt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaktfalken Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Det er akkurat det samme her hos oss gammlekara som ødelegger slakta. Hygiene er noe di ikke vet hva er her. Heldigvis er vi litt yngre veldig bevist på dette så vi har veldig bra kjøtt Så gammlekara kan spise sitt eget kjøtt.. Helt enig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.