Jump to content

Radar88

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Radar88

 • Birthday 11/17/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Radar88

  Nybegynner

  Hei. Har akkurat handlet inn ladesett og litt utstyr. Jeg kjøpte meg Nosler E-tip 180g kuler og VV N160 krutt, Er dette fornuftig i en 30.06? Noen som har prøvd denne kombinasjonen og har noen fornuftige startladninger, evt anbefalinger? Rifla mi er ei Tikka T3
 2. Jeg har et forslag. Hver enkelt skyter det som de har lyst til og spise selv, og/eller det de har salg på. Så kan de som synes "storbukk" smaker fælt la de gå, og ikke legge seg borti hva andre liker. Mange som ikke liker sauekjøtt og, skal sau da fredes??
 3. Har hvertfall aldri spist "storbukk" med dårlig kjøttkvalitet, tvert imot. Noe av det beste og møreste kjøttet jeg har fått til var av en "storbukk". 12 spiring på 100kg som sikkert ikke var mer enn 5-7 år gammel. Hva andre gjør bryr jeg meg egentlig fint lite om, men å kutte ut jakta på storbukk etter brunsten pga kjøttkvalitet blir for dumt spør du meg. Og angående forvaltning for og få mye storbukk hjelper det vel veldig lite og skyte "alle" 2,5 åringene med 6 spir som man ser. Da blir det dårlig rekruttering. Skyter selv de minste fjorsdyrene, kalvene og kollene jeg ser. Åsså unner jeg meg en "storbukk" til slutt
 4. Har felt 2 småe spissbukker til nå i år. Den minste 36 og og den største 44 kg, den største er forøvrig felt på første smygjakt med bandhund Stolt hund og stolt eier
 5. Jeg har mere tro på at "dårlig" kjøttkvalitet i/etter brunsten kommer av uforsiktighet ved slakting. Gidder ikke og lete etter hvor jeg leste det. Men leste i ei bok om hjortedyr at det eneste hjortedyret som får forringet kjøttkvalitet i/etter brunst er reinsdyret. Den eneste årsaken til dårligere kjøttkvalitet hos hjort er nok alder.
 6. Har prøvd en kveld uten resultat, prøvde sekvensene som står i papiret som var med. Noen fler som har varianter og erfaringer med denne fløyta?
 7. Ahh, søkte bare med c til slutt og ikke k
 8. Jeg er veldig glad i lokkejakt og vurderer og kjøpe Nordic Hind hjortelokkfløyta. Derfor lurer jeg på om noen har erfaringer med denne?
 9. Jeg har handlet av jaktfall en rekke ganger, og er særdeles fornøyd med servicen. Bortsett fra en gang de var litt treige med og svare på mail. Begrunnelsen var at det var veldig mye og gjøre og beklaget det. Gyldig grunn for meg. Av det jeg har bestillt der kan jeg nevne: Kikkertsikte, Kikkert, jaktradio, kniv, wiglo.. og en del annet småsnacks. Sitter igjen med et intrykk av veldig god service.
 10. Jeg synes dette er den mest spennende jaktformen som finns Har prøvet en del lokking både med og uten hell, og har derfor litt erfaringer med hvilket "lune" hjorten må være i for at det skal være mest effektivt. Det jeg enda ikke helt har knekt koden på er hvilke lyder som betyr hva? Hva gryntingen, rautingen og brølingen betyr. Det er veldig mange forskjellige lyder fra "grabokkene". Så jeg lurer på om noen vil dele noen erfaringer om det?
 11. Har heller aldri smakt vondt kjøtt av brunstbukk.
 12. Er ikke noe erfaren på området, men har lokket inn bukk i brunsten de 2 siste årene. Den største en 12 tagger på 95kg Mitt tips er og vente til du ser en bukk som holder på og samle koller og er i tydelig aktivet, eller som brøler først før du begynner og brøle til den. Har prøvd på bukker som ligger i dagleie også, men de har bare reist seg og gått. Men de behøver ikke og svare før de kommer. En 10 tagger jeg felte kom først sammen med en annen bukk og samlet seg noen koller før de forsvant. Prøvde et rop bare for og se, og 5 minutter etterpå hadde den løpt rundt meg og kom fra andre siden.. Uten å gi lyd ifra seg. Jeg kjøpte en slik lokk; http://brunst.mystore.no/ds_product_inf ... cts_id=164 Men funker like bra med hendene for meg. Men i bunn å grunn er det vel individforskjeller på bukkene som avgjør litt også. Noen er vel nysgjerrige og noen er forsiktige (Som sagt er jeg fersk selv også, men dette er min erfaring.)
 13. rotorhead: Jeg er også jaktleder for første gang i år, kunne du sendt en kopi på PM til meg og ? Da hadde jeg blitt kjempeglad
×
×
 • Create New...