Jump to content

Sirkuset er i gang igjen...


Beago

Recommended Posts

I følge Oddekalven: "Ulvebestanden er utrolig genetisk, og skal vi ha en sjanse til å opprettholde bestanden, bør vi ha mellom 500 og 1000 ulver".

 

DN teller ulvene om våren, før de har fått årets valper, og teller bare dyr i etablerte flokker. Hvis vi forutsetter at det er 3 valper pr. par, mener Oddekalven at vi må ca ha 200 alfapar. Hvert alfapar må ha minst 2.000 km2 (sier ulvevennene), dvs., det må 400.000 km2 til får å gi plass til disse ulvene. Et lite, kinkig problem melder seg ganske fort: Norge er på bare 330.000 km2 - og da er Jostadalsbreen, Rådhusplassen og de ytterste havskjæra medregnet!

 

Hvor Oddekalven så skal gjøre av alle ungulvene, (ca 600 pr. år), som må ut på vandring når foreldrene får nytt kull, sier han ikke noe om. Heller ikke hvor han skal gjøre av alle bjørnene, jervene, gaupene, ørnene og de andre rovdyra han mener skal være her. Derimot trenger ikke den profilerte hjortejegeren bekymre seg for plass til hjorteviltet - det blir temmelig fort spist opp av alle disse rovdyra.

 

Om det skal være plass til mennesker også? Det sier han ikke noe om, men han har kanskje "løsning" på det problemet også. På et laksemøte ved Bjøra sa han: "Kommer forurensingsmyndighetene, så skyter jeg". Videre har han oppfordret en ordfører til sjølmord!

 

Etter som Oddekalv tilsynelatende fortsatt har en Sako i 308, blir vel ikke våpeneiere i Bergen vurdert så strengt som andre, som har måttet levere inn våpna, når de har kommet med tilsvarende utsagn.

Link to comment
Share on other sites

"- Dersom vi ikke får medhold i klagen, kommer vi til å fylle skogen med nok folk til å forstyrre jakten. Det er noe jeg ikke har sansen for, men disse ulvene skal ikke dø, sier Oddekalv." Rrelativt provoserende!

Enkelte "foreninger" trenger konstant medieoppmerksomhet rundt sin egen aktivitet for å få medlemmer og penger. En oppskrift på det er å komme med provoserende utsagn av typen du gjengir.

Ser utsagnet som et utspill like mye med tanker i fiskal retning som om rovdyrpolitkk. En mediekåt fyr i Bel...a bruker samme taktikk har jeg observert. Blir det for taust for lenge sørges det for at han kommer med i en snutt i dagsrevyen om ett eller annet.

All oppmerksomhet er antagelig økonomisk gunstig oppmerksomhet for "-kalven" og hans "miljø-HV" (!)

Link to comment
Share on other sites

En mediekåt fyr i Bel...a bruker samme taktikk har jeg observert. Blir det for taust for lenge sørges det for at han kommer med i en snutt i dagsrevyen om ett eller annet.

All oppmerksomhet er antagelig økonomisk gunstig oppmerksomhet for "-kalven" og hans "miljø-HV" (!)

 

Var da vel noe sånt som skjedde i Sandefjord for en tid tilbake.

Fabrikkledelsen hevdet at de var velkommen til å inspisere når som helst og porten sto åpen for dem, men neida.

De måtte jo klatre over porten og foreta en landgangsoperasjon fra sjøsiden for at det skulel ta seg bra ut på TV.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...