Jump to content

Toppjakt spørsmål


Kristofferkammeret

Recommended Posts

Ypperlig småviltkaliber, men det beste er om man lader sjøl. Kulene har en tendens til å gå litt fort, noe som kan resultere i styggere slakt. Leste et sted (men husker ikke hvor) at det beste området for matviltskyting er fra 70 - 180 meter.

 

Norma har en patron som egner seg greit, selv om det av enkelte hevdes at den er litt rask. Den heter rett og slett "Fugl".

 

Synes nå den er usedvanlig svindyr, men...: http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=17101&prodid=21379

 

Lader selv de samme patronene, i litt slappere variant, til ca 800 m/s, til ca 3,50 pr stk. Dessverre er kula erstattet av 3,6 grams. Børsa mi er ikke helt godvenner med alt av 3,6 grams kuler (altså 55 grs), så fortsetter i stedet med Sako 50 grs når jeg går tom for Normakulene.

 

Vær ellers obs på at de små .22-kalibrene ikke er verdens mest stabile i vind. Klarte selv å bomme på en orrhane i Sverige i januar pga sterk og ustabil sidevind på 90 meters hold. Siste innskyting ga 6 mm samling, så det var en som glante fælt på flokken som forsvant etter smellet...

Link to comment
Share on other sites

de små .22-kalibrene ikke er verdens mest stabile i vind

.22-kulene er akkurat like stabile i vind som i vindstille... Vind har ingenting med stabilitet å gjøre. Den avhenger av kulas lengde, form, vekt, rotasjonshastighet og hastighet, ikke vind.

At små. lette, korte kuler har stor vindavdrift er noe helt annet enn stabilitet, og ganske rett. Dog er det sjelden så mye vind på toppjakt at det er et reelt problem på 100-200m.

 

:wink: Sorry klarte ikke å la vær

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...