korporal Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 Jeg har smakt speket elghjerte og likte det veldig godt. Spørsmålet er enkelt og greit: Hordan speke rådyrhjerte? Korporal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korporal Posted August 12, 2011 Author Share Posted August 12, 2011 Sender denne på topp igjen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 Tja, har ingen erfaring med rådyrhjerte, men det finnes jo oppskrifter her inne på speking av elghjerte, så jeg vil tro at det er vel bare å følge samme oppskriften. Ta bare hensyn til at hjertet er noe mindre, med tanke på salting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger86 Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 Røkte og speka eit hjarte av ein elgkalv i fjor haust. Splitta det og lure på om ikkje det fekk 12 timar i grovsalt og 6-8 timar i røyken.. Skulle tru at på eit rådyrhjarte klare seg med 5-7 dagar tørk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mannen i gata Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 La nettopp et rådyrhjerte i salt i kjøleskapet. Tenker å ta det opp i morra på dagen etter å ha lest litt her inne. Noen som har erfaringer med dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HunterBoy Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 La nettopp et rådyrhjerte i salt i kjøleskapet. Tenker å ta det opp i morra på dagen etter å ha lest litt her inne. Noen som har erfaringer med dette? Har ikke erfaring med dette men er veldig spent på resultatet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mannen i gata Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Tok det ut av saltlaken nå og skylte med litt kaldt vann. Hang det opp inne i romtemperatur så får vi se hva som skjer videre. Satt en tallerken under så det drypper fra seg. Videre prosess avhenger litt av hvilke tips jeg snapper opp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirik Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Hei Over natten i tørrsalt er ofte i overkant mye synes jeg, (min natt er da ca 12 14 timer), spesielt om hjertet er "rullet ut". Heng det opp et sted der det er tørt og luftig, og ikke for varmt. (Stuetemperatur er for varmt.) Har du mligheten for å gi det litt røyk? En time og to i kaldrøk er snadder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mannen i gata Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 Da har det hengt en liten uke i garasjen, null til et par plussgrader. Ikkeno lukt, bør jeg ta det inn snart tro.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirik Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Du får skjære av en bit og sjekke. Du kan speke det til det er helt tørt, lengre holdbarhet men fryktelig tungt å spise. Som fenalår er grei konsistens synes jeg, da holder det en stund og om det er nok salt i det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.