Animalhunter Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Hvordan skal jeg gå frem for og speke det? Mørne hele rådyret i 40 døgngrader for så legge det i salt? Hvor mye salt? Hvor lenge ? Takker for tips! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jelan1a Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Hei Animalhunter. Jeg gikk fram på denne måten. Etter slakting legger du lårene i en stamp/balje og strør lagvis på med havsalt.Saltet bør dekke hele låret. Rådyrkjøtt er veldig magert så jeg lot det ligge i 24 timer før jeg vasket av saltet og hengte det til tørk i romtemperatur. Det fikk henge i ca 3 uker og resultatet var perfekt etter min smak. Men igjen og som alltid, vi har forskjellig smak og meninger så dette er ikke noe fasit svar. Lykke til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Hørtes vettugt ut. Jeg bruker kaldtloftet på huset til salting og tørking, mindre rissiko for mugg og slikt en ved tørking i romtemperatur. Syns kanskje et døgn i salt hørtes litt lite ut, det er så lenge vi har bøgene liggende og da blir de strøkne etter vår smak. Speketid på kaldtloftet er tre-fire uker for et stort lår. Dagfinn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jelan1a Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Hei Dagfinn. Det er jo fult mulig å la låret ligge i mer enn ett døgn,men salt er salt. Etter min mening så er det bedre å være forsiktig i prossesen en å overdrive. Desuten så mister man mye viltsmak ved for mye salting. Det er fremdeles min mening og ikke andres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Enig i det, og det er lettere å salte etter enn å få burt salt. Trikset er å finne balansen for hvor mye salt man må ha for å konservere skikkelig. Dette er ikke noe absolutt tall, men henger sammen med b.la temperatur, luftfuktighet, mikroklima og en haug med andre faktorer. Dagfinn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Animalhunter Posted August 11, 2011 Author Share Posted August 11, 2011 Takker.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.