Jump to content

jelan1a

Members
  • Posts

    235
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jelan1a

  1. Helt utrolig. Øvrigheta og dens like mistet jeg respekten for den dagen jeg ble født.
  2. jelan1a

    min første hagle

    Hei. Etter å ha fulgt diverse tråder her på forumet i lang tid så ser jeg att jakt og skyting i dag er meget komplisert ??? Skal ikke påstå att ting var bedre før , men vi jaktet med det vi hadde for hånden. Her er mange gode tanker om mangt å mye men å prøve å feile er en del av læringskurven. Man blir ikke jeger av å stille spørsmål på ett åpent forum der alle har forskjellige preferanser. Til all ungdom der ute , start med å utvide horisonten litt , det meste av kule våpen , samt hagle duger til å felle vilt. Begynn så med å bevege dere utenfor komfortsonen , litt utenfor kjøpesenter og lyskryss. MAN må ikke være Expert det første eller andre året, man trenger heller ikke våpen til 15000-50000 eller mer. Jeg har nå jaktet i nesten 30 år og jeg har alldri hatt tilpasset våpen , man lærer ganske enkelt siktelinje etter litt prøving å feiling. Husk att hagle våpen ikke er noe presisjonsvåpen. Man trenger faktisk ikke å sikte , men pek på målet og viltet vil ganske enkelt møte motstand. Dette er nok som å hive bensin på bålet , men jeg står for det jeg sier og det jeg gjør. Ha en fortsatt fin helg folkens.
  3. Vingemutteren. Takk for ett godt og saklig innlegg. Jeg er selv oppvokst med fuglehunder i alle varianter. Min far startet med ikke fuglehund men en støver som han fikk i gave som 15 åring etter 7 års skolegang. Senere i livet ble jakt og fangst en stor del av livet og hundene fulgte med. Jeg kan erindre min far i glugggen på åte jakt eller sporing av rev, i den tiden pelsen ble priset til 1000/1500 kr. For far,mor og 8 barn så var det en kjærkommen inntekt da kunn far var i jobb.vi har alle mistet mye av vårt ansvar når det gjelder jakt uansett predatorfangst eller ei. Sporet litt av men jeg tar det videre. Nå sitter jeg her med en datter på 10!som elsket hunder så sent som i 2010, da ble hun overfalt av en (selvfølgelig kjempe. Snill hund i ett gartneri) jeg selv var ikke til stede da dette skjedde men det er blitt meg fortalt. Hva gjør jeg (vi) ? Min datter er så redd at hun får panikk angst uansett hunderasee,,så,lenge hun kan se at hunden/hundene går uten bånd. Går det sånn noenlunde bra men løshunder møter vi overalt. Mitt spørsmål er egentlig , er hundeeire med sin snille hund en / ei som ikke skjønner sitt eget beste?
  4. Beklager alle sammen da jeg har hvert på ferie og fulgt Northug og Carlsen i media.. Tenk å være så idiotisk å skrive noe på dette jammeret ? Jammeret er kun for å stille kritiske spørsmål uansett . Da jeg meldte meg inn her så trodde jeg att dette var forum hvor vi kunne lære av hverandre men dengang ei. Alt i alt er dette et forum der vi først og fremst skal rakke ned og kneble våre motstandere, har du halvautomat så banner du i kirken,har du skutt ett dyr (les dyr ) så er du lyst morder før media har hørt om saken ? Tenk så heldig jeg er som fremdeles kan ta min hagle eller rifle å gå på jakt uten å miste mine våpen ? Tenk å vokse opp i ett større tettsted der alle er imot alle og våpen er faderirullan deg slutten på alt ? Her snakkes det kun om lovbrudd, ny rifle / hagle og løs hunder ! Takk gudene for at jeg er mye bedre enn dere. Ha en fortsatt riktig fin sommer/ høst, uten alt for mange problemer ? Selv om det kansje er for mye å be om. Jeg lever selvfølgelig godt med meg selv her på hytta med de jaktbare arter som er her. Til dere som mener att dette utvikler seg i en spennende retning , hent popcorn og nyt sommer dagen. Skal tro om korpen ( ravnen ) som flyr rundt her skal få leve eller dø ? Følg neste episode som kommer om ca hundre år. Ber moderator om å flyttet dette da jeg har bommet grovt på plassering . Fy og skamme så dum jeg er. Hils til alle kjente.
  5. Hei. Er nesten sikker på at Magasinet selger en lignende Dovrefjell sekk kledd i ett lydløst materiale.
  6. Velkommen skal du være. Om du lurer på noe så bare spør i vei og husk, ingen spørsmål er for dumme. Det er mange kloke hoder her så du får nok svar på det meste. Det finnes også en søke funksjon oppe til høyre og der finnes svar på veldig mye.
  7. Hei Jaktgal95. Kjøp den hagla du har lyst på og slutt å hør på alle som syter om 870,n Jeg har hatt/har enkeltløper, s/s , o/u , pumpe og halvauto. alt man har truffet av leirduer og vilt har tålt hagelsvermen dårlig uansett hvor hagelsvermen har kommet ifra. Personlig så spiller det ingen rolle hvilken hagle jeg bruker, skyter like godt/dårlig samme hva jeg velger av de jeg bruker men så har jeg skutt med hagle i bare 36 år da. Lykke til med valget
  8. Håper dere som er så imot scooter også oppfører dere pent når de første 10 cm med nysnø legger seg ? Så vidt jeg vet er alle veier som er ubrøytet for utmark å regne når det har lagt seg 10 cm snø. Kan ikke se at noen bryr seg om det der jeg ferdes, jegere med store suver og bønder kjører jo etter disse veiene så lenge de har mulighet. Man skal jo helst slippe å gå for langt når man vil jakte litt ?
  9. Til de spesielt interiserte kan jeg henvise til lokalavisen retten.no Dette er lokal avisen for Røros området og der er det to innlegg som omhandler scooter. Den ene artikelen dreier seg om problematikken rundt scooterløyper, den andre er ett sterkt leser innlegg fra en grunneier om hvordan folk utenifra oppfører seg på annen manns sin grunn. Jeg er så dårlig på data at jeg ikke prøver å legge inn link her, men kansje noen andre kan ?.
  10. Nilsen. Kan du være så snill å vise meg hvor regjeringen tillater frislipp.
  11. Hei. I denne diskusjonen er det jammen meg mye rart å lese. I mine øyne er scooteren kommet for å bli og den er ett fantastisk hjelpemiddel i mange situasjoner. Ordet frislipp er ett ord som kun motstandere bruker av mangel på annet argument og det er tilbakevist flere ganger om man leser litt om emnet. Jeg mener vi må vente med å svartmale dette forsøket til vi får se hvordan utviklingen blir. Til de som bruker vern av natur og dyreliv som argumentasjon, bør tenke på dette. I flere av våre nasjonalparker har det etter hvert blitt svarte stier og forsøpling som følge av at massene mener landskap og dyreliv har blitt eksotisk etter status som nasjonalpark. I Forelhogna er det blant annet diskutert å stenge enkelte områder fordi folkemassene utøver for stort press på villreinstammen. De folkemassene var der ikke før ordet nasjonalpark ble til. Vi har veldig mye natur å bevege oss i så om det blir noen scooter løyper ser jeg ikke på som noe stort problem. Kan nevne at uten lokalkjente scooter folk så hadde dødstallene hver vinter på fjellet hvert en del høyere en di faktisk er i dag, dette er basert på samtale med røde kors og lensmann.
  12. jelan1a

    Lokking av rev.

    Sitter med samme erfaring som Erikr. Det er ikke fløytene eller hvor mange, men lær å bruke dem. Jeg har selv alt for mange fløyter men bare noen få blir brukt. Dro faktisk inn rev på kråke lokk for en tid tilbake så alt er mulig. Lykke til videre alle
  13. Dette har vel ikke med tullette kunder å gjøre Jeg har selv bare dårlige erfaringer med winge og det er jo tross alt deres tap. Om 20000 ellere 100000 kke betyr noe så er det winges sak men jeg handler alldri der igjen. dårligere service har jeg alldri opplevd.
  14. Godt å se at forskere kan finne ut noe som mange jegere har vist i mange år . I områdene hvor jeg jakter har faktisk rype bestanden gått ned helt siden 1987/88 og den har aldri kommet seg igjen. Det samme gjelder storfugl og orrfugl. Når det er sagt så er det også mye mindre Heilo, vipe, trost, bekkasin enkel/dobbel, brushane/høne, og en rekke små fugler. Det eneste som øker i antall er rovvilt av alle slag .
  15. Løp og kjøp om det ikke er åpenbare feil eller mangler sier nå jeg. Driftssikker og pålitelig
  16. Siden du spør så tar jeg en rå sjangs og tipper 13,27 kg. Den ser jo veldig stor ut.
  17. Helt enig KnuteriK. På tide at omverdenen får se og høre hva jakt er.
  18. jelan1a

    O/U vs 1/2 automat

    Hei. Det er vel hipp som happ eller smaken som avgjør. Jeg har begge deler og bruker også begge omtrent like mye. Til syvende og sist så er det vel kunn du som avgjør dette.
  19. vingemuteren MINUS 1, skyttergutt + 2.
  20. Hei msyncron. Jeg ferdes nok mest i sørtrøndelag i områdene mellom Holtålen, Tydal og Røros.
  21. Nå snakker vi vingemutteren, jeg er så enig så enig. .
  22. Har sett en del store kull og fått noen rapporter fra andre om det samme. Men nå ser det ut som matmangel og dårlig vær har krympet kullene. I den senere tid har i allefall to kull jeg har fulgt krympet fra 10 til 4 kyllinger og det andre fra 8 til 3 . Hadde i klekkeperioden fra 2,5 grader og opptill 12 på en god dag. Var på fjellet og fisket forrige onsdag og da var det 4,5 grad og kl 21 på kvelden kom det haggel skurrer. Ett trøstesløs Trøndervær som farer hardt med folk og fe . Det er tross alt noe bedre nå men det er vel gjerne for sent. Får krysse fingrene og håpe noe klarer seg.
  23. Der har vi samme filosofi aimin.
  24. Det beste man kan gjøre er å tie ihjel disse trådene. Om vi gir f...en i å komentere dem så har vi oppnådd mye. God jakt folkens.
×
×
  • Create New...