Jump to content

foring i jakta


Guest danko

Recommended Posts

Siden jeg er ekstremt opptatt av hunder og foring av disse,og mener jeg har fått brukbar peiling på dette etterhvert,så lurer jeg på hvordan dere der ute forer under jakta og hva dere bruker :?: vært moro og visst..

Link to comment
Share on other sites

forer til vanlig med lonestar performance på de to engelsksetterne, men går over til huntingforet (camofarget sekk) fra lonestar en stund før jakta og øker formengden noe under jakta. supplerer også med vom, avkapp fra slakteri og animalsk smult.

 

under selve jaktturen får hundene små doser med vom, smult, tørrfor (samme som over) som en slags komablanding for hund. dette får de rett etter slipp, og det har helt klart en positiv effekt. hundene orker mer mot slutten av dagen, og blir ikke avmagret etter mange dager på jakt etter hverandre.

Link to comment
Share on other sites

Moro og se at dere supplerer med litt vom og annet under jakta.selv er jeg av den oppfatning at et tørrfor ikke holder i lengden på en jakthund,særlig hare og fuglehunder.selv om tørrforet aldrig så mye er beregna til aktive hunder-20-30 prosent fett.selv har jeg hunder som ikke kan spise alt mulig,og har en hund som nesten ikke vil ha mat,hu går fort tom på jakta..men ideelt sett så foretrekker jeg å fore med royal canine 4800,etter min mening det beste til aktive hunder,og bløtlegger det i masse vann natta over.så har jeg et spann,hvor jeg har blanda sammen vom,kylling,struper fra storfe,lakseolje og litt maisolje.tar noen skjeer med dette knallstoffet og rører inn i det oppbløta tørrforet og gir en halv porsjon ca to timer før slipp.under jaktas lunsj gir jeg litt frysetørka vom.så er det hovedmåltid på kvelden,samme som til frokost,men litt mere.å bløte opp foret i masse vann er særlig viktig for drivende hunder som jo ikke drikk under losen..brukte lonestar jeg og for mange år siden,men får ikke tak i det her.mange brukbare merker,men alltid bra med litt vom og oljer,det kan faktisk bedre luktesansen,gi sterkere poter og pels samt bedre utholdenhet og imunforsvar :!::wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...