Jump to content

Wiggen

Members
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Wiggen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. fikk endelig tak i en kar som hadde oversikt hos Norma nå. Løpet er produsert i tyrkia på modellen som heter affinity one og har en litt annen coating. Ellers ingen forskjeller.
 2. Jeg sendte spørsmålet til franchi i italia, og de sier at de eneste forskjellene er hevet sikteskinne og lengden på chokene. spurte spesifikt om det var forskjell på stål/materiale eller løp osv. De sier at det ikke er det. Jeg er ikke overbevist om at han italieneren som svarer på innkomne eposter helt vet hva han driver med, men det høres jo fryktelig merkelig ut. hvem har fortalt deg at løpet lages i tyrkia? var en forhandler her i norge som lurte på det da jeg spurte om det også. men han var usikker på om han blandet med et annet merke.
 3. Noen som kan forklare forskjellen på disse? Eneste jeg finner er produktbeskrivelsen som er ganske forskjellig på Franchi sin hjemmeside, uten at den forklarer hva som er forskjellen: Affinity One: Affinity One is perfect also for a novice hunter, who has only recently received his hunting licence and wishes to try out a shotgun that is easy to use, while keeping one eye on price. Affinity Synt: Affinity Black Synt is the shotgun for the extreme hunter, who is not scared by heavy weather conditions. With Affinity Black Synt you will experience the hunt completely, in any condition and without compromise. Ellers kommer det fram at chokene er 50mm på One, og 70mm på Synt. Sikteskinna er noe forhøyet på One, mens på Synt er den ikke det. Ellers er alle spesifikasjoner identiske, men ut fra teksten er det jo tydelig at det er noen forskjeller. Noen som har peiling på dette?
 4. Takk for innspill! Mine beregninger sier også at jeg skal ha litt å gå på, men det er greit å høre hva andre tror også. Har sett på ladetabeller fra både vithavouri og hornady, men de har ikke data for 85 grs kule i 260. Kan godt hende det finnes i ladeboken, men den har jeg lånt bort for øyeblikket.
 5. Står litt fast i ladebenken. Finner ikke ladedata til sierra varminter 85grs kule i 260 rem. Har en god del n-140 jeg gjerne skulle ha brukt litt av. Har ladedata for 95grs kule med n-140 som sier makslading på 41,1 grs krutt. Blir det helt feil å starte med 41grs n-140 med 85 grs kule da eller er jeg på villspor? Setter stooor pris på gode tips!
 6. minstekravet er .243 win med 100 grains kule til hjort i skottland. demper er lov å bruke. har brukt denne komboen selv i skottland og det funker veldig fint. husk at hjorten i skottland er en del mindre enn her i norge, så hjorten der borte er mer på størrelse med villreinen her hjemme. av de rundt 3-400 hjortene jeg har vært med å slaktet i skottland har slaktevektene svært sjeldent vært over 70-80 kg selv på voksne bukker. slaktevekt i skottland er når dyret fortsatt har skinnet på, men ellers er i samme tilstand som vi regner som slaktevekt her hjemme. dvs at hodet, beina er tatt av, innvoller både foran og bak mellomgulvet er tatt ut samt luftrør/spiserør og blære/endetarm er tatt ut. grunnen til at det gjøres slik der borte er at kjøttet kjøpes av slakterier som vil gjøre flåingen selv for å sikre kjøttkvaliteten for videresalg. Har også brukt .308 win der borte. da fikk jeg spørsmål om hva jeg trodde jeg skulle jakte på... alt for stor kule mente de og alt for krum kulebane:) det klart vanligste kaliberet der borte blant gamekeeperne er .270 win, og den vanligste kula er 110 grains v-max. andre kuler som 125 grains varmintkuler er også vanlige. uansett kaliber du velger å ha med på tur dit så får du nok en fin opplevelse. flott natur, mye dyr og et svært trivelig folkeslag! God tur!
 7. har selv den nevnte kikkerten og har brukt den på alt fra småvilt og sel til rådyr, hjort og elg. Foretrekker selv å skyte med relativt stor forstørrelse og jakter hovedsaklig storvilt ved smyg og lokkjakt. skyter da på alt fra relativt korte hold +- 50 m til 200+. har skutt rundt 70-80 hjort/rådyr og noen elg med dette siktet og en del mer småvilt og sel med det. godt fornøyd med forstørrelsen til mitt bruk. grunnen til at jeg valgte å gå opp i forstørrelse fra kikkerten jeg hadde før (en 3-9x50) var at jeg stort sett alltid brukte kikkerten på 6-9 gangers forstørrelse uansett og savnet mer forstørrelse til de lange holdene. prøv å tenk igjennom hvilken forstørrelse du har brukt mest på kikkerten du har hatt når du skal bestemme deg for om du skal gå opp på 4,5-14x50. i tillegg må du tenke på, som flere har nevnt, hvordan biotop du jakter mest i. er det mye tett skog med trange elgposter kan det være like greit med lavere forstørrelse, men om du jakter elg i fjellterreng har det gjerne ikke så mye å si med litt ekstra forstørrelse. kikkerten i seg selv er en god kikkert med god optikk til den prisen. er godt fornøyd med den selv. ser at kikkerten på bildet har såkalte "target turrets". selv har jeg hunting turrets på min. dette er jo en smakssak. target turrets gjør at du kan stille på siktet uten å ta av lokkene over justeringshjulene.
 8. krav om kulevekt på 100grs på hjort i skottland ihvertfall, og ekspanderende prosjektil.
 9. allerede kommet godt igang med tosifret antall rådyr i skottland i vinter. blandt annet en fin bukk med 7 tagger. den kunne blitt virkelig stor til skottland å være. blir nok ikke helt det samme med hjorteviltjakt i norge i år heller.
 10. 6-ukers tur på hjort- og rådyrjakt i skottland fra starten av januar. fri avskyting
 11. reisefeberen herjer i kroppen siden flybillett og opphold er klart for tur til skottland i vinter. avskytingsjakt i the highlands en lengre periode. samme tur i fjor resulterte i ca 130 dyr fordelt på to mann. vi reiser over igjen i starten av januar. satser på sporsnø og fine forhold:) desember kan bli lang...
 12. kjenner et par stykker som har vært over i skottland og jaktet med v-max i både 308 og andre kalibre. en kjapp kikk på amerikanske nettsider (cabelas blant annet) viser at flere produsenter selger ferdigladd ammunisjon med v-max i veldig mange kaliber. selvsagt mest vanlig i varmintkaliberene 22-250, 204, 223 osv som er store i statene. at det er bare noen små ukjente produsenter er jeg ikke helt enig i. har sett v-max (i mindre kalibre riktignok) fra både norma, winchester og hornady. men takk for link tailgunner! skal sjekke det ut. vet at fabrikkoppgitt v/0 ikke alltid er spot-on, men det er jo et utgangspunkt
 13. bla bla bla... spurte vel ikke om innførsel av våpen osv? vet at det finnes. skulle bare hatt utgangshastighet... er også klar over at fabrikkammo ladet med v-max ikke selges i norge, men at disse er til salgs i england og usa forsåvidt.
 14. skal en tur til storbritannia og regner med å kjøpe ferdigladd v-max i 308 der borte. noen som vet noe om standard utgangshastighet på denne patronen?
 15. bruk det du er mest komfortabel med og treffer best med. skyter du nøyaktig like godt med 6,5x55 og 375H&H, så kan du ta hvilken som helst av dem. grisen detter likevel, men det kan bli litt kvist her og der. har brukt 308 på flere drivjakter, og har da brukt sierra gameking 180 grs. grisene dør helt fint med den komboen. det viktigste er som en annen nevnte her at du trener en del med det våpenet du skal ha med deg.
×
×
 • Create New...