Jump to content

Innskyting 22LR - hvilken avstand?


Recommended Posts

Hva er ideel innskytingsavstand med subsonic? Tenker da på å kunne holde mest mulig rett på opp mot 100 m. Ser på Normas side at ved innskyting av Normas 22.lr på 100 m, vil den ligge 11 cm over på 50 meter. Det er upraktisk til hverdagsbruk.

Ved innskyting på 60 meter vil den i følge tabellen ligge mellom + 30 til - 30 mm ut til 70 meter. Nå er vel subsonic enda mer krumbaneild enn patronen i Normas tabell, men tar jeg feil i at innskyting på 60 m er det det som gir minst mulig avvik på lengst mulig hold?

Link to comment
Share on other sites

Det kommer jo helt an på hva du mener med minst mulig avvik det? +/- 3cm, +/- 5cm, +/- 10cm?

 

Skyter du inn på 60 meter med en kule på 40 grain i ca 300 m/sek så ligger den ca 4.5cm over på 35 meter mens den er allerede 5 cm under på 70 meter.

 

Veldig grovt sett kan man si at du har ca 3-4 cm kulefall pr. 5 meter etter 60 meter og drastisk stigende etter 85 meter så det beste er å lage seg en liten knepptabell

med de forskjellige avstandene som man limer på stokken eller siktet. Da vet du hvor mange knepp du skal ta i fohold til hvilken avstand du skal skyte på.

 

Her er et eksempel på en som jeg har brukt, men den trenger ikke stemme med din kulebane.

 

tabell-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

bruker du ikke tabell er det sikreste å skyte inn på 60m og holde seg innenfor det... sikter du midt i kroppen på fuglen da, så treffer du uansett... største avvik er ca. 3cm over. Blir holdene over 60m er du ute på dypt vann igjen hvor erfaring spiller mest inn... så skal du ikke ha tabell så burde du printe ut noen fuglesiluetter og plassere dem på avstander du akter å skyte på, feks. 30-150m. skyt så med anlegg og se hvor lett det er å treffe bra på første skudd med gefülen :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...