Jump to content

Kan en 14-åring eie salong?


LurerPåMye

Recommended Posts

For å utdype regelverket her: Hvis du er registrert jeger, dvs. har tatt jegerprøven, så kan din far søke om å få erverve våpen som du skal bruke forutsatt at han selv oppfyller kravene for å inneha denne typen våpen. Slik ervervstillatelse gis med tidsbegrensning på to år av gangen med krav om dokumentasjon av behov for fornyelse inntil bruker er gammel nok til å få overført registreringen enten på generell dispensasjon (ved fylte 16 år) eller ved nådd alderskrav (18 år).

Har selv benyttet dette i forbindelse med at sønnen min på 12 år har egen rifle i .222 som han konkurrerer i jaktfelt med.

Link to comment
Share on other sites

Registrert jeger eller medlem av skytterlag/jeger og fiskerforening som har konkurranseskyting med aktuell våpentype på programmet.

Hvis dere oppgir som bruksfelt at du skal bruke den på småviltjakt og legger ved kopi av jegeravgiftskort eller kursbevis for jegerprøve for begge to, så skal det være ren plankekjøring.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Såfremt du selv som 14åring oppfyller de betingelser som stilles for å inneha et slik våpen som det søkes om behøver ikke din far oppfylle noen spesielle krav for at han som din (myndige)verge kan stå i våpenkortet som "eier".

 

Min datter på 13 er den "lykkelige eier" av en Suaer STR200 i cal22. Denne står registrert på hennes mor, og mamman behøver ikke oppfylle de kravene som gjelder ( medlemskap, aktivitet og opplæring ) så lenge jentungen har nødvendig attestasjon fra skytterlaget på at hun oppfylle alle krav bortsett fra alder.

 

Godkjent skap til oppbevaring av våpen eller sluttstykke kreves! Ikke glem det !!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...