Jump to content

utnytte kulebanen i 308 maximalt?


ersa

Recommended Posts

her en dag derv min far og snakket om en avstand han (i sine unge dager) hadde regnet ut at var den idielle avstanden og skyte inn 308 for og utnytte kulebanen maximalt.

så jeg lurte på om noen her som vet noe om det?

Link to comment
Share on other sites

Hvis en skyter inn slik at kula treffer 5 cm over på 100 meter, så vil den treffe ca 5 cm under på 200 meter. Det vil si at du ved å sikte midt i vil treffe en 10 cm stor blink på alle hold mellom 0 og 200 meter. Eller om du skyter inn 9 cm over på 100 meter, så vil du være max 10 cm over ved ca 130 meter og max 10 cm under ved ca 270 meter. Altså vil du ved å sikte midt i treffe en 20 cm stor blink på alle hold mellom 0 og 270 meter. Denne beregningen er gjort med en 165 grs Nosler Accubond kule med 820 m/s ved munningen, og trådkorset 50 mm over senter av pipa.

Link to comment
Share on other sites

Er i utgangspunktet ganske enig med Rolf. Men det han skriver forutsetter 0 cm og 0 mm spredning(skytter+ammo+våpens totale spredning) på begge avstandene. Om du har feks 5 eller 15 cm spredning på det lengste avstanden må "blinken man treffer med å holde rett på" økes tilsvarende i diameter. (man må altså legge til spredning på den lengste avstanden på begge blinkene for å få dette rett, ellers vil man kunne bomme med over halvparten av skudda på den lengste avstanden dersom middeltreffpunkt er helt i kanten av blinken)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...