Vandrefalk Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Har noen bukkehoder liggende som ikke har de mest fantastiske gevir, men vil jo gjerne ta vare på dem likevel. Ettersom jeg er notorisk lat har jeg ikke spesielt lyst til å sage og koke skallene. Mener jo å ha sett at det er rådyrskaller i plast å få tak i, sånn at man kan sage av gevirstengene og montere dem på plastskallene.. Noen som vet hvor man kan få kjøpt sånne jukseskaller for late jegere? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 http://cgi.ebay.co.uk/TAXIDERMY-ARTIFIC ... 483960b893 EBAY er din venn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donner Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STUBBERUD Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Lever de til en preparant. Falske skaller går til nød an til fallgevirer. Nils-Ole Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 http://www.preparantservice.no/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silentshot Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Huff og huff, du må da ikke montere på plast. Det er ingen stor jobb å preppe disse skallene. Hvis du da er så lat som du sier kan du jo knyte dem fast i plenen til sommeren og la småkrype renske dem. Skru dem så på en planke så er du der. Hvis du en dag gidder så kapper du, koker, skraper, bleker og monterer. (Igjen, hvis du er så lat kan du jo bare kappe toppen av skallen.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandrefalk Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 Hehe, plast er muligens ikke pent.. Men har bestilt den fra eBay. Skal prøve med en liten firtakker, bare for å se hvordan det blir.. Seks- og sjutakkere får jeg vel etterhvert spandere preparant på... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandrefalk Posted March 19, 2011 Author Share Posted March 19, 2011 Har mottatt skallen fra leverandøren i England og må si jeg ble positivt overrasket.. Ganske så naturtro var den.. Nå gjenstår bare å montere et par (små) gevirstenger... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Hei Hvis du er lat så prøve denne metoden: http://ag.arizona.edu/pubs/natresources/az1144.pdf Jeg har ikke forsøkt den selv, kun kokt og skrapet etter gamlemetoden, men tenkte å gi den en sjanse snart. Som jeg skjønner putter man bare skallen i en bøtte med vann. Mikroorganismer vil bryte ned kjøtt og rusk. Man bytter vann 1-2 ganger per uke og etter en stund (?) er det meste borte. En kompis gjorde dette med noen beverskaller og de så flotte ut. Etter ca to måneder tok han skallen opp av vannet, ristet litt og spylte bort de siste rester ganske enkelt. Tar som nevnt litt tid, men det eneste du trenger å gjøre er å bytte vann i ny og ne, samt bleke med peroksid tilslutt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Øyvind999 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Jeg har bleket en elgskalle med 10% peroksid og bomull. Det fungerte godt men et område er blitt gulaktig etter blekingen. Det var ikke gult før blekingen. Noen som har opplevd dette ? er det mulig å fikse det ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odvar686 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Et godt tips er og koke skallen med skinnet på, drar du av alt sammen mye lettere enn om den er "rå" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prohunter15 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Jeg har bleket en elgskalle med 10% peroksid og bomull. Det fungerte godt men et område er blitt gulaktig etter blekingen. Det var ikke gult før blekingen. Noen som har opplevd dette ? er det mulig å fikse det ? Vil tro at det gule feltet kommer av at det er igjen litt fett der. Hvis du tar oppi noen dråper med zalo når du koker, så trekker det ut alt fettet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.