Jump to content

Silentshot

Members
  • Posts

    121
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Silentshot

  1. Erfaringene rundt 1911 er ikke stor. Rundt 1200 skudd tenker jeg. Hadde problemer med at originalmagasinene ikke matet riktig før jeg investerte i noen wilson combat recoil buffer som igjen gjorde underverker. Hvilke forbedringer kan man forvente med oppgraderingen til full length guiderod?
  2. Takk for svar og forklaring på faktor. Jeg forsøkte å fiske etter en slags maxladning på denne aktuelle kulevekten. DSS ser gøy ut!
  3. Takk Vaquero, dette er gull. Har du noen formening om trykket på disse i motsetning til "standard" kjøpeamunisjon? Jeg skyter en ny Remington R1 og er helt fersk på pistollading. Har dog ladet til rifle og hagle i mange år. Må innrømme at jeg enda ikke har fått helt grepet rundt dette med faktor. Men det er kanskje også en grei måte å regne ca trykk? Bare til sammenlikning, hvor høy faktor er trygg faktor? Nydelig Colt forresten!
  4. Tror kulene blir bra. Har planer om å kle disse i en dobbel epoxyjakke. Jeg har mange mange billige støpetenger fra Lee, og alle forutenom denne støper rett vekt med rent bly. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd med Lee. Jeg har riktignok flere tenger fra andre leverandører (til rifle) som meget presise. Disse leverandørene måtte vite hvilken legering jeg skulle bruke (for å kompensere for krymp) før jeg kunne fullføre en bestilling. Ellers så er jeg fremdeles ute etter ladedata til sammenlikning, hvis noen har dette. Gjerne også til tyngere kuler
  5. Forsøkte med 50/50 blanding i går, også forsøkte jeg med en 80% banebly mot 20% rent bly, men resultatet blir det samme med små marginer i avvik. 240+ ser ut til å bli vekten. Må konkludere med at denne tangen har blitt feil - men jeg kan leve med det. (Eventuelt kan jeg drille hullspiss av dem) =D
  6. Takk for tips. Skal prøve meg med en 50/50 blanding. Man burde sikkert koke/blande blyet i så store menger som mulig (vil jeg anta), for å få en konsekvent blanding. Til fluksing og barreproduksjon bruker jeg en 2-liters kaserolle, og jeg regner med at barrene jeg produserer vil variere noe i legeringen. Kanskje ikke SÅ viktig, men har du noen tips her?
  7. Takk Ulvster, ser ut til at vi bruker ca samme legering. Har fått kloa i en kasse med banebly og merker meg at legeringen på dette blyet er noe lettere og sprøere. Tenker det blir en pen blanding av denne typen og renere bly neste gang. Ser amerikanerne lader opp til 260gr. i 45acp til jakt, men her er det snakk om Unique eller andre "eksotiske" typer krutt, men det lar seg gjøre. Har noe erfaring med HS-6 til haglelading og der ser det ut til å like tunge ladninger for å brenne rent. Kanskje nettopp dette er kulen for hogdon. Jeg prøver meg frem. N340 skal i hus! (Sikker på at jeg har en boks liggende men finner den f... meg ikke)
  8. Har rundt 2000 kuler med 240+ grains kuler som egentlig være 230gr. (Støpetang Lee .452 Diameter - 230 Grain - Truncated Cone) Sliter med å finne ladedata for kulen. Regner med at det er mulig å ta utgangspunkt i svakeste ladedata for 230gr. kule men hadde vært greit med noen erfaringer her. Av krutt har jeg N310 og HS-6. (+ N110, N130 and then some) Er det noe som har erfaringer med denne kulen eller vekten?
  9. Oppdatering. Jeg påsto det ene magasinet fungerte smertefritt, - dette gikk over...Problemet kom krypende tilbake. Så, jeg bestilte et Wilson Combat magasin fra Brownells og det mater selvsagt som man skulle kunne forvente av et magasin. Samtidig bestilte jeg en pakke med Wilson 1911 Auto Shock Buffs i og med at en av mistankene dro seg mot har rekyl. Etter å ha monter bufferen fugerer nå begge magasinene som ble levert med pistolen. Kjenner ikke at jeg stoler blindt på dem, men bufferen har gjort underverker. Jeg har skutt med både "slappe håndledd" og "kjærringarm" uten at magasinene har feilet! Konkluksjonen må være at sleiden smeller så hardt i rammen at skuddet popper ut av magasinet. Slapp fjær i sleiden..?
  10. Ok, etter at børsemaker har pusset over pistolen oppfører den seg noe anderledes. Pistolen mater nå til og med tomhylser. Ett av originalmagasinene fungerer nå smertefritt mens det andre enda viser symptomer ved å slippe siste skudd slik at sleiden låser seg i bakkant, og skuddet blir liggende løst over magasinet (ca annenhver gang). Vanskelig å avgjøre uten å demontere begge magasinene, men jeg tror magasinet som nå skaper problemer er magasinet som jeg strammet fjæren på. Får se om jeg forsøker å stramme magasinleppene etterhvert. Nye magasiner skal i allefall bestilles. Wilson combat står øverst på listen men hører mye bra om andre moderne magasiner, tenker det blir litt forskjellig. Er det noen her som har erfaringer med Brownells magasiner? Ser de er på salg nå. Ellers så er beavertail, hammer og sear er på tur. Denne pistolen har bitt meg for siste gang!
  11. Tenkte jeg skulle oppdatere denne tråden i tilfelle det er andre som sliter med det samme, eller skulle komme ut for det. Var igjen ute og sendte avgårde rundt 80 skudd før jeg ga opp. Av disse skuddene var det to ganger magasinene ikke feilet... Har skutt enhands, tohands og tviholdt uten at det har hjulpet. Har også strekt fjæren to ganger, siste gang så langt at jeg hadde problemer med å få den på plass. Det kunne se ut til at matingen ble litt bittelitt bedre, men langt i fra bra. Fremdeles popper siste skudd ut av magasinet slik at sleiden låser seg i bakkant, eller så popper nest siste skudd ut i så måte at den kiler sleiden fast. Frustrerende greier. Kan ikke skjønne at det kan være annet enn magasinet etter å ha fin-kjemmet internet for informasjon. Sendte pistolen til leverandør som igjen sendte den inn til børsemaker. Har nå fått melding om at en pakke er på vei. Venter spent! Oppdaterer tråden straks jeg vet noe nytt.
  12. Takk karer! Da har jeg renset og strammet fjæren på ene magasinet. Skal gjøre noen forsøk med strake hand. Krysser fingrene for at strammingen har løst problemet. Har også snakket med leverandøren som tilbyr børsemaker for å få sjekket pistolen. Han holder en knapp på magasinet. Vi får se.
  13. Takk for svar Øivind. Jeg har hatt en mistanke om at det kunne være problemer rundt grep eller slapp magasinfjær i og med at det bare skjer på de siste skuddene. Tenker jeg starter med å rengjøre magasin, strekke fjæren litt, låne en skytter, og eventuelt montere en rekylbuffer for å få ned munningsvippen litt. Leser på amerikanske nettsteder at dette er ett problem hos flere men at det går seg til etter hvert som pistolen spiser flere skudd. Andre opplever at problemet har forsvunnet med annen type ammunisjon. Ett nytt og bedre magasin skal bestilles, men det hadde vært greit å finne ut av originalmagasinene. Må jo være en grunn for at amunisjonen popper ut "av seg selv". For glatte overflater øverst i magasinet grunnet lagringsfett kanskje... Kan man etter rengjøring øke friksjonen på noe vis? Etter å ha funnet og lest 1911 tråden her inne har jeg blitt noe klokere. Noterer meg at "slappe håndledd" og "kjærringarm" er noe å se opp for. Tror ikke om jeg lider av dette men sikkert greit å se nærmere på. Tips mottas med takk!
  14. Hei! Sliter med Remington R1S jeg kjøpte for en tid tilbake. Siste patron i magasinet har en lei tedens til å hoppe ut av magasinet slik at sleiden blir stående i bakkant og skuddet blir liggende løst over magasinet. Noen ganger er det nest siste patron som ikke blir matet riktig og kiler seg mellom løp og siste patron. Dette gjelder begge magasinene. Av ammunisjon har jeg brukt CCI Blazer Brass og Magtech. (.45ACP 230gr. FMJ) Har skutt mellom 400 og 500 skudd til nå og har håpet at dette ville gå seg til på noe vis. Feilmatingen er nærmest konstant, og det begynner å bli meget frustrerende. Er dette et kjent problem? Dårlige magasiner? Feil ammunisjon? Hva kan gjøres for å utbedre dette? Håper noen kan kaste lys over dette.
  15. Er ganske sikker på at du får det på Lade hos abcfritid.
  16. For de som måtte bry seg hardt om hvorfor, og hvordan jeg gjør det så kommer selvsagt sikkerheten først. Padler med selvlysende vest og lue. Grunnen for camo er postering ved og på holmer. Det finnes ikke en skarv som går inn for landing på en kjent holme når det ligger en selvlysende kajakk der. Her kan man selvsagt legge over camonett eller tang og tare for den del, men jeg ønsker å spare meg bryet. Fuglene ser fryktelig godt, men god camo gjør jobben langt enklere langs land og mellom holmer og skjær. Eskimorulle er helt klart kult, og mye enklere en de fleste tror! Med åre skal det gå fint å rulle med oppakning inni og oppå kajakken, uten åre må man konsentrere seg med det er fullt mulig.
  17. Joa, jeg ser den. Stort sett ligger jeg i farvann som utelukker halvplanere. Og som "padlevettreglene" tilsier må man alltid gå ut i fra at man ikke blir sett..
  18. Aner jeg at du hatt noen situasjoner pga din lyseblå med hvite? kajakken kan gjerne være skrikende under, men ovenfra skal den bli usynlig. Og jeg er selvsagt enig at aktiv jakt er tingen, men man må tilpasse ut i fra terrenget.
  19. Se der ja, får sjekke litt rundt. Har ikke lyst til å tråkke noen på tærne her inne, men "Rust-Oleum - Hard Hat, Heat-Resistant" er en spraylakk som har lignende egenskaper som Duracoat. Rustbekytter, varmebestandig, slagfast osv. Kommer i nesten alle farger og gir en kjempebra finish. (mulig det er jeg som er god, men ferdig lakkerte komponentene ser fabrikkny ut) Vet ikke om det er bedre eller dårligere enn duracoat, men det gjør jobben. Du finner det hos for eksempel Albert E Olsen.
  20. Knakende fin tråd. Jeg har selv en Hasle Excursion 520 (i polyetylen), som jeg jakter fra. Stødig sak med god plass til jeger og utrustning. Verktøy er 870 i 12/89 med .223 som backup. (I stedet for duracoat bruker jeg rustoleum på mine våpen, billig og bra.) Lurer på om det er noen som har erfaring med kamuflering av kajakk? Male eller teipe? Sikkert ikke helt umulig å male, men det hadde vært himla kult hvis det fins noe folie med vannmønster/farger som enkelt fester seg på polyetylen. Jeg leker også med tanken på å postere med lokkefugl i vannet. Noen som har erfaringer med dette?
  21. Se der ja! Viste det var en grunn til at jeg tar vare på rørbiter og generelt skrammel. Blir sikkert værre med Bibola. Må man til afrika og hugge dette selv?
  22. Blir inspirert av slikt. Hvilket tre har du brukt til stokken? Den "hetta" ved løpsmunningen er sikkert handlaget den også, eller er det mulig å få kjøpt slikt?
  23. Nydelig børse raudnakke. Hvor langt er løpet på denne? Ser ut som om løpet er kappet litt, kan det stemme? Har du lag stokken eller tatt utgangspunkt i en original? Har et prosjekt på gang og det må bli noe lignende.
  24. Vet ikke om dere kjenner modelbetegnelsen ut i fra nummeret på topp, eller serienummer? Har nettopp pakket ut arvegods etter min bestefar med samme betegnelsen "1924" på topp. (Serienummer 27784) Da antar jeg modellbetegnelsen på denne også er M1912/22 ?
×
×
  • Create New...