alovset Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Hei og godt nytt år ! har bryststykkene og lår av 2 kanadagjess i frysern, noen som har gode tips til hvordan tilbrede dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husqvarna 1900 Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 kan brukes som alt annet kjøtt, jeg har ofte bruka de som biff eller bakt de i ovnen som steik. Låra gidder jeg aldri å bry meg med, men du kan jo koke de og bruke de i sausen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Første juledag serverte jeg grågås i heimen. Det blir sikker godt med canadagås også. Oppskriften er som følger: Bryst og lår av ei gås Et nett sjalott Rødvin Salt Pepper Kviteseidsmør Gåsestykkene brunes først i smør sammen med litt salt, pepper og finsnittet sjalott. Deretter slår en i nok vin til at det dekker ca midt opp på kjøttstykkene. Legg på lokk og la putre på svak varme en god time. Serveres sammen med villris og moste søtpoteter (husk rikelig med smør). Middagen var en ubetinget suksess. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6,5-06 Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Selv "kryr"(små-koker) Jeg brystene i 4 timer i 50/50 vin/vann med løk, beingrinda, lårene, gulrot etc. Serverer med potet som er laget enten i langpanne i ovnen eller smørdampet.......Mange muligheter. Får ihvertfall kjøttet mørt når du kryr det så lenge. Kan være lurt å steke raskt over det i pannen på sterk varme for å "lukke" kjøttet før du koker det. Annet forslag: http://dt.no/nytte/vi-lager-coq-au-vin-1.3406914 Google coq au vin eller bare hane i vin! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alovset Posted January 3, 2011 Author Share Posted January 3, 2011 Takker for gode tips sålangt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.