Jump to content

Oppskrift på kanadagås


alovset

Recommended Posts

Første juledag serverte jeg grågås i heimen. Det blir sikker godt med canadagås også. Oppskriften er som følger:

 

Bryst og lår av ei gås

Et nett sjalott

Rødvin

Salt

Pepper

Kviteseidsmør

 

Gåsestykkene brunes først i smør sammen med litt salt, pepper og finsnittet sjalott. Deretter slår en i nok vin til at det dekker ca midt opp på kjøttstykkene. Legg på lokk og la putre på svak varme en god time. Serveres sammen med villris og moste søtpoteter (husk rikelig med smør).

 

Middagen var en ubetinget suksess.

Link to comment
Share on other sites

Selv "kryr"(små-koker) Jeg brystene i 4 timer i 50/50 vin/vann med løk, beingrinda, lårene, gulrot etc. Serverer med potet som er laget enten i langpanne i ovnen eller smørdampet.......Mange muligheter. Får ihvertfall kjøttet mørt når du kryr det så lenge. Kan være lurt å steke raskt over det i pannen på sterk varme for å "lukke" kjøttet før du koker det.

 

Annet forslag: http://dt.no/nytte/vi-lager-coq-au-vin-1.3406914

 

Google coq au vin eller bare hane i vin!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...