Kes93 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 (edited) Fikk min første and i går:D noen tips til matlaging av Sil and? mørning og slikt. Edited October 25, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Siland er en fiskespiser og således ofte preget av marint fett. Dvs. Flå fuglen så raskt som mulig få bort alt synlig fett og så mørne kort tid i kjøleskap. Her finner du en gammel tråd jeg skrev om ærfuglkjøtt, alt du finner der burde fungere like bra på siland. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kes93 Posted October 25, 2010 Author Share Posted October 25, 2010 Takker for svar:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larssan Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Amen til ms sitt innlegg. Gjør som med ærfugl, skarv og annen fiskespisende fugl. Flå den med en gang og kvitt deg med alt synlig fett og bein for så å la det mørne i kjøleskapet. Ble bedt på skarvemiddag hos en kompis som hadde kjørt "40 døgngrader med frakken på" modningstaktikk, og det smakte egentlig ganske dårlig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GÅSEJEGERN FRA FOSEN Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Hender jeg skytter en del sil ender, er forestenn enormt mye sil ender å se her på fosen ihvertfall så det kan skytes mye av de. Sil anda bør som sagt flås ganske kjapt, bruker å ta ut bryststykkene og lege de i et døgn i melk i kjøleskap, dette forhindrer transmak, samme gjelder for behandling av annen sjøfugl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kes93 Posted October 25, 2010 Author Share Posted October 25, 2010 Anden er flådd og ligger i kjeller til mørning:D Gåse jeger fra fosen, skal eg legge den rett i melk eller skal den ligge litt og mørne seg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GÅSEJEGERN FRA FOSEN Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Bruker å legge bryststykkene rett i melk, lar man sjøfugl henge smaker det ikke noe serlig godt, 1 døgn i melk holder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Eneste jeg har oppnådd når jeg har lagt sjøfugl i melk er at den smaker sur melk. Sjøfugl bør helst spises raskt etter skyting. Selv pleier jeg å steike brystene i panna til de er passe rosa inni. Derettter skjærer jeg et par pærer i treninger på 1x1x1cm og steiker i samme panna mens kjøttet hviler. Til pærene bruker jeg salt pepper og en god skvett cognac/armangnac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kes93 Posted October 26, 2010 Author Share Posted October 26, 2010 Takker for tips bare til og komme med flere viss dere har Har flådd fuglen hel med lår og alt og ligger i kjeller, som ms gjorde med ærfuglen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larssan Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Må si meg enig med Robert. Dersom du har muligheten til det så smaker sjøfugl (kun erfaring med skarv) veldig godt umiddelbart etter skyting. Har hatt noen fine opplevelser med å lage til nyskutt skarv i naturen, poteter i folie på et lite bål, en god klatt med smør i poteten og stekt skarvebryst (har med litt salt og pepper) på stormkjøkken. Det er ikke så fansy men smaker fortreffelig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dridungen Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Legg kjøttbitene oppi kokende vann noen få minutter så fort som mulig etter skyting og det blir meget lite transmak på skarv hvertfall. Det gule fettet flyter opp til overflaten. Funker som fjell, kan også fryses og spise siden uten mere transmak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kes93 Posted October 29, 2010 Author Share Posted October 29, 2010 Viss eg ikke skal bruke And med en gang skal eg bare ligge den i frysen då eller skal eg ligge den i melk først? Sil anda ligger foresten i frysen etter mørningstid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Viss eg ikke skal bruke And med en gang skal eg bare ligge den i frysen då[...] Hvis du skal spise den innen en måned eller 2 er det bare å legge den i frysen etter mørning. Skal den lagres lenger bør/må du glasere (dvs dyppe den dypfryste fuglen i vann, sånn at det blir ett 2-3 mm tykt islag), fryse ned i isblokk (legge f.eks fileet i en melkekartong og fylle med vann og så fryse) eller vakuumpakke og så fryse. Da holder den opptil 1/2 år med utmerket kvalitet, og kanskje ett helt år om du tåler litt ramm sjøsmak Uansett frysemetode kan ett tips være å partere fuglen før frysing. Erfaringsmessig er det lettere å få brukt en pose med to fileèr og en pose med to lår og noe vinger og sånnt enn en hel fugl. Blir liksom litt mye styr å tine en hel fugl å filetere og greier, hvertfal i forhold til å ta opp to biffer og tine og slenge i panna eller å ta opp en pose med lår og vinger og slenge sammen en gryte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kes93 Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Bruker du brystene på fuglen oppi sjøfugl gryten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.