Jump to content

Egenimport....


pmuggeru

Recommended Posts

Handler man varer under kr 6000 er disse momsfri inn i norge så lenge man har vært utenomlands i over 24 timer ? Om man da handler i danmark, trekker de i fra momsen på kjøpet man evt gjør i butikker der da ?

 

Og, kan man om man har papirer på våpenervervelse fra norge, handle direkte over disk i danmark ? evt handle (kjøpe og betale) der nede og de sender i post ?

Link to comment
Share on other sites

Jeg hentet en gang personlig et våpen i Sverige. Det var kjøpt og betalt hos forhandler lenge i forveien. Momsen ble trukket fra ved betalingen. Når jeg var innom tollen så viste jeg frem en bensinkvittering som bevis på at jeg hadde vært i landet over 24 timer. Da slapp jeg momsen. Våpenet transporterte jeg selv.

 

Jeg regner med at man kan handle på samme måte i Danmark (altså over disk), men papirene må uansett inn til politiet der i landet for registrering og kontroll. Og det kan jo ta sin tid. Fra Danmark er transporten billig (600DKK? eller er det 4) med posten. Fra Sverige sender de ikke med posten, og de sender våpenet i to deler. Det kan bli dyrt med Linjegods. Ved forsendelse må du også betale moms.

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha igjen MVA må du registrere export ved EU sin ytre grense ved kjøp som er gjort i EU land. I ditt tilfelle Danmark. Men som Nordmann får du ikke igjen MVA. da det er et Nordisk samarbeid som gjør at en ikke får MVA igjen ved kjøp av varer i Nordiske land. Men andre ord, en betaler Dansk MVA og slipper og betale Norsk MVA ved ankomst Norge. Dette gjelder når en reiser sammen med varene. Men har en betalt mer enn NOK 6.000,- for varene etter de offisielle valutakursene til Tollvesenet må en betale MVA for hele kjøpesummen ved ankomst Norge. Så skal det lønne seg må en kjøpe varer for under "fribeløpet"

 

Men kjøper du i noen andre EU land en de Nordiske får du igjen MVA ved å registrere export ved EU ytre grense. Det er dog ikke tillatt med våpen av større kaliber enn 9 mm. i Danmark og jeg er usikker på om en kan reise med våpen i disse land uten Europeisk våpenpass som en først får i Norge etter at våpenet er registrert. En må også ha (om jeg ikke husker feil) en invitasjon til et stevne osv. for å kunne reise med våpen. Du vil IKKE bli tatt i Tyskland eller noen andre land med det de kan betegne som ulovlig våpen. Sjekk detaljer for kjøp og egentransport nøye i det landet du vil handle og som du eventuelt reiser gjennom på vei hjem! En må også melde inførselen ved tollstedet en kommer inn til Norge via. Hvis ikke kan en risikere at en blir tiltalt for våpensmugling.

 

Her er hva som står på Tollvesenet sine sider.

Du må alltid henvende deg til Tollvesenet på rød sone dersom du skal innføre eller utføre våpen som krever tillatelse.

 

Nye og brukte våpen, som er kjøpt i utlandet og som tas med som reisegods, kan innføres toll- og avgiftsfritt. Forutsetningen er at verdien ikke overskrider verdigrensene for reisegods (3.000 og 6.000 kroner). Er våpenet/våpenene dyrere, må du betale 25 prosent merverdiavgift. Merverdiavgiften regnes ut fra kjøpesummen i utlandet. Husk å ha med deg tillatelsen fra politiet/lensmannen.

 

Blir våpenet/våpnene sendt til deg fra utlandet, blir det beregnet 25 prosent merverdiavgift, uansett verdi. Merverdiavgiften regnes ut fra kjøpesummen, samt porto og fraktkostnadene. Husk å ha med deg tillatelsen fra politiet/lensmannen når du henter/fortoller våpenet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...