Jump to content

Blysmelter

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Blysmelter's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal til Texas i USA på jobbreise. I den forbindelse lurer jeg på å skaffe et nytt løp til min revolver. Er det noen som vet om det er å få kjøpt over disk i Texas? Tenker da på lovligheten for meg å få kjøpt dette. Tenkte å sende det hjem til meg selv i pakke fra USA. Grunnen er at ingen våpenimportører eller forhandlere i Norge klarer å skaffe nytt orginalløp som jeg vil ha. Løpet skal byttes av børsemaker og dermed trenger en strengt att ikke å søke om nytt løp, eller burde jeg søke import av våpendel? Det er 1 år siden jeg begynte denne søken etter nytt løp og nå som jeg skal til våpenmekka tenkte jeg det var en gylden mulighet. Vet det er blitt betraktelig verre enn det var for 20 år siden da jeg oprinnelig kjøpte revolveren i Florida på ferie 16 år gammel.
  2. Det er dessverre ikke sikrere å sende noe som rekommandert eller verdipost. For det går i de samme sekkene og pakkeburene som resten av posten. Eneste forskjellen er at en krever legitimasjon ved utlevering. Har selv jobbet i våpenbutikk og opplevd at våpen vi sendte fra oss forsvant i posten. Politiet sa at det var vanlig og at de hadde en del saker i året rundt dette. Siden vital del var sendt i egen sending som vi kunne "bevise" med 2 pakkenummer til samme adresse samme dag ble saken henlagt. Har og vært med på at 40 våpen som skulle inn til oss fra leverandør var forsvunnet i 3 uker før de plutselig kom til rette. Da var det litt annen stemning og service fra politiet sin side. Det viste seg at han som var innleid til å kjørte gods for transportøren (ikke posten) hadde tatt ferie litt tidlig og lot pallen ligge i bilen sin mens han var på ferie!
  3. Siden jeg har begynt å støpe større mengder med blyprosjektiler fant jeg ut at jeg skulle gå fra Lee sizer og allox til klassikeren Star Lube Sizer. Bestilte den direkte fra fabrikk sammen med en god del "orginalt" kulefett og hentet den på posten i Norge etter 11 dager. 250 USD for pressa og 50 USD i frakt. Fungerer utmerket. Men fettet trenger varme nå som det er kaldt i uthuset. Eller en mykere fett enn det orginale. Så import fra USA går kjapt og smertefritt så lenge det ikke er våpen.
  4. Vet bare at den krever en hard blyblanding for å ikke blye i løpet. Hjulvekter kan bli for mykt. Og så er den nøye på kalibreringen. Slugge løpet og mål før du bestller tang og kalibreringsdie.
  5. Skal du ha igjen MVA må du registrere export ved EU sin ytre grense ved kjøp som er gjort i EU land. I ditt tilfelle Danmark. Men som Nordmann får du ikke igjen MVA. da det er et Nordisk samarbeid som gjør at en ikke får MVA igjen ved kjøp av varer i Nordiske land. Men andre ord, en betaler Dansk MVA og slipper og betale Norsk MVA ved ankomst Norge. Dette gjelder når en reiser sammen med varene. Men har en betalt mer enn NOK 6.000,- for varene etter de offisielle valutakursene til Tollvesenet må en betale MVA for hele kjøpesummen ved ankomst Norge. Så skal det lønne seg må en kjøpe varer for under "fribeløpet" Men kjøper du i noen andre EU land en de Nordiske får du igjen MVA ved å registrere export ved EU ytre grense. Det er dog ikke tillatt med våpen av større kaliber enn 9 mm. i Danmark og jeg er usikker på om en kan reise med våpen i disse land uten Europeisk våpenpass som en først får i Norge etter at våpenet er registrert. En må også ha (om jeg ikke husker feil) en invitasjon til et stevne osv. for å kunne reise med våpen. Du vil IKKE bli tatt i Tyskland eller noen andre land med det de kan betegne som ulovlig våpen. Sjekk detaljer for kjøp og egentransport nøye i det landet du vil handle og som du eventuelt reiser gjennom på vei hjem! En må også melde inførselen ved tollstedet en kommer inn til Norge via. Hvis ikke kan en risikere at en blir tiltalt for våpensmugling. Her er hva som står på Tollvesenet sine sider. Du må alltid henvende deg til Tollvesenet på rød sone dersom du skal innføre eller utføre våpen som krever tillatelse. Nye og brukte våpen, som er kjøpt i utlandet og som tas med som reisegods, kan innføres toll- og avgiftsfritt. Forutsetningen er at verdien ikke overskrider verdigrensene for reisegods (3.000 og 6.000 kroner). Er våpenet/våpenene dyrere, må du betale 25 prosent merverdiavgift. Merverdiavgiften regnes ut fra kjøpesummen i utlandet. Husk å ha med deg tillatelsen fra politiet/lensmannen. Blir våpenet/våpnene sendt til deg fra utlandet, blir det beregnet 25 prosent merverdiavgift, uansett verdi. Merverdiavgiften regnes ut fra kjøpesummen, samt porto og fraktkostnadene. Husk å ha med deg tillatelsen fra politiet/lensmannen når du henter/fortoller våpenet.
  6. Våpensport henviste meg videre til Børselars. Interprodukter har komplett pakningssett til 270,- SEK. Ombygging til utskiftbare sylindere med 2 stk. sylindere koster 7.800,- SEK. Da kan en jo kjøpe en ny luftpistol. Så jeg får prøve å komme gjennom på telefonen til Børselars om han har pakninger før jeg eventuelt bestiller fra Sverige. (Bra at han prioriterer arbeid fremfor telefon, men dog...) E-post har han aldri svart på siden jeg sendte en revolver til han i sommer. Men vet at arbeidet som blir gjort alltid blir bra til slutt. Takker forumet for svar.
  7. Kan jo alltid kontakte våpensport. Men så på hjemmesidene at de ikke hadde noe Morini eller noe som helst oppdatert, for den saks skyld... Trodde og at de bare var grossist?
  8. Jeg har en veldig gammel Morini 162E som jeg fikk inn i landet via Våpensport i Kristiansand. (Tro det var den første trykkluftpistolen med elektronisk avtrekk som ble tatt inn til Norge) Jeg har nå tatt denne frem igjen etter at den har ligget i dvale i 7 år. Så når jeg skulle fylle på luft begynte den selvfølgelig å lekke. Denne typen har ikke løse luftsylindre og dermed må nok noen pakninger byttes. Men så erindrer jeg at det skulle finnes et ombyggingssett som gjør at det kan benyttes "vanlige" utbyttbare luftsylindrer til denne gamle modellen. Noe som muligens burde gjøres på grunn av sikkerhet da 250 bar på en 19 år gammel luftpistolsylinder kan utgjøre en potensiell fare. I den forbindelse lurer jeg på om noen her inne vet om det finnes slike kit og eventuelt hvem som selger disse? Har prøvd å google og sende e-post til Morini uten at det har gitt meg noen svar enda. Er det noen her inne som kan hjelpe?
  9. Skal sende en pistol til Tyskland for oppgradering. Har ordnet alt det formelle med midlertidig export hos politiet, Tollvesen osv. Snakket med posten og det var ikke problem å sende det til Tyskland. Men pakken gikk frem og tilbake i Norge 3 ganger før de ringte og sa at de ikke kunne sende våpen ut av landet. Deres samarbeidspartner nekter og gjøre dette. Regner med Det er DHL eller noe for de nekter også og sende våpen. Noen som vet hvem som sender våpen til Tyskland i fra Norge for tiden. Har fått så mange avslag på forskjellige speditører nå at jeg skulle gjerne hatt hjelp. Fikk tak i en som kunne gjøre dette, men det kom på over 4.000 + mva. Da er det billigere med Våpenpass og flytur ned selv.
  10. XXL har handlet Fiocchi ammunisjon i mange år. De tok over "agenturet" eller at Willy Røgeberg gikk inn i XXL og gikk konk. Det er en god del ammo som hentes inn om gangen. Skal frakten lønne seg må en fylle opp conaineren. Det er jo også tillegg på frakten på grunn av sikkerhet, eksplosjonsfare og andre regler. Det som jeg synes er bra med Fiocchi er at hylsene er meget bra. Skal noen ta inn større kvanta her på forumet bør det nok fordeles på forskjellige kaliber for å få fylt opp en container. 9 mm, .40 og .38. Men det er ikke så mye og tjene på dette. Har selv jobbet hos XXL for noen år siden og fortjenesten på ammo er egentlig elendig. Kjøpte selv Geco av Winge i vår til 1,65 og kan ikke klage på verken pris eller presisjon.
  11. Jeg har hatt MEGET god erfaring med Geco 124 Gr. som jeg kjøpte i fra Winge våpen. Samler 20 mm på 25 meter. Gidder ikke lade så mye når fabrikkammo til 1.65 for smellen går så bra.
  12. Google sier microlon.no og microlon.com. Begge har nettbutikk. Mener jeg og kjøpte dette på XXL da jeg jobbet der en gang i tiden. Men de har det iallefall ikke i Stavanger lenger. Det er noen år siden jeg kjøpte en pakke med både Gun Juice og monteringsfett og testet dette.
  13. Kan på det sterkeste anbefale Microlon Gun Juice og monterings fett. (Microlon Assembly Lubrican) Gun Juice er en engangsbehandling til løp og andre flater som gir en glatt flate som ikke trenger og smøres. Det blir en tørr film som holder lenge. Sluttstykket glir som smør og siden det ender opp som en helt tørr hinne, samler det ikke smuss eller blir tregt i kulden. Fettet gir også en fantastisk smøring til glideflater som sleider, tønne osv. En trenger bare et ekstremt tynt lag. Jeg bare tar en dråpe på fingeren og smører alle glideflater på min Targetmaster med. Så en tube holder i flere år. Har testet Gun Juice med tanke på produsentens påstander vedrørende smøreegenskapene i løp osv. Dette ble gjort ved å pusse 6 våpen og skyte disse med fabrikkammunisjon gjennom kronograf. Så ble de våpen som vi testet behandlet med Gun Juice. Før en fuktet pusselapp gjennom løpet, og skyt ett skudd. Gjenta ca. 15 ganger. Samtlige våpen fikk øket utgangshastigheten betraktelig. Problemer med blying og kobber mantel i løp forsvant eller viser seg sjeldent. Våpen som ble testet var. Ny Pardini .22, Brukt GSP, Meget godt brukt GSP (Klubbvåpen med flere hundre tusen skudd bak seg), Brukt S&W 586 .357 (Testet med .38), CZ salongrifle .22, Remington 700 rifle med Lothar Walther pipe .270WSM. PS. Jeg har ingenting forbindelse eller interesser med produsent, importør eller noe annen forbindelse med salg ol. og gjøre. Testen ble gjort i egen interesse og for og se om påstandene holdt vann da jeg hadde lest om lignende tester.
  14. Winge er iallefall trygge på seg selv. Det er litt spesielt at en forhandler forteller at "Vi har ikke blitt dårligere, alle våre kunder er fornøyde" (Satt på spissen) Selv har jeg handlet av Winge og er fornøyd. Webbutikken var elendig før, nå er den bedre og ikke minst oppdatert. Det er forresten ingen norske våpenforhandlere som har bra nettbutikker etter min mening. Muligens jeg tar feil men, Landrø har lagt ut katalogen sin, XXL har nesten ingenting av våpen og utstyr på nett, Sandnes-arms har mye, men dårlig Mamut løsning som forsåvidt fungerer, Jaktdepotet har ikke gjort noe med sidene sine siden forrige skuddår, Børselars skilter fremdeles med at priser ikke er oppdatert. Eneste som treffer sånn ca er Alm.
  15. Veibeskrivelse inn til Høle alt etter hvilken retning en kommer fra. Husker fra forrige NM der inne at mange hadde stolt litt mye på GPS under kjøringen. Enkelte hadde kjørt Haukeli over til Haugesund, så til Stavanger, ferge til Tau og så til Forsand med ferge over til Høle. En hadde kjørt fra Oslo over fjellet Suleskard - Sirdal- Lysebotn og ferge til Stavanger. Mange mistet en del søvn på grunn av dette, så beskrivelse er bra. Ellers serverte dere fantastiske vårruller som jeg håper blir servert igjen.
×
×
  • Create New...