Jump to content

Ammunisjon og våpen i samme FG skap?


kekeke

Recommended Posts

Er det lov å oppbevare ammunisjon i FG godkjente våpenskap sammen med våpen?Eller skal det egen atskilt låsbar skap til?

 

Hørte at på sørlandet har politiet bedrevet aktivitet og tatt en del erfarne våpenfolk for uforsvarlig oppbevaring av ammunisjon.Er det rett og slett fordi at de oppbevarte ammunisjon på toppen av kjøleskapet og under senga , på den gamle gode måten eller?

 

".....Uten politiets tillatelse er det i samme husstand forbudt å oppbevare mer enn 10 000 patroner håndvåpenammunisjon eller 15 000 patroner håndvåpenammunisjon hvis minst 5000 patroner er i kaliber .22 long rifle eller .22 short. Ammunisjonen skal oppbevares nedlåst i særskilt skap, skuff eller tilsvarende låsbare innretninger, atskilt fra våpen.... "

 

Greit nok , det skal eget skap til !

Men så kommer:

 

"I FG-godkjent sikkerhetsskap, eller i skap med høyere sikkerhetsnivå, kan det sammen med våpen oppbevares det antall patroner som er godkjent av skapprodusenten etter retningslinjer gitt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Hvis skapet ikke er særskilt godkjent for oppbevaring av ammunisjon, kan det ikke oppbevares mer enn 2000 patroner i skapet. "

 

På mitt skap står det ingenting om oppbevaring av ammunisjon fra produsenten,men den er innreddet med hyller til ammo og det står : "FG godkjent skap blablabla 347567485987 kjglhvg 439769476" på den...

 

Er det då greit at jeg låser ammo i den sammen med hagla?Eller ikke?

Link to comment
Share on other sites

Du kan ha 2000 patroner i skapet sammen med våpen, har du flere patroner må de låses ned en annen plass. Det er ingen krav og FG godkjent skap til patron oppbevaring, det må bare være en låsbar innretning. En låsbar skuff eller skap er godt nok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...