Jump to content

En tettpakket time i skogen


Truls

Recommended Posts

Fredag kveld tok jeg en tur med hundene mine for å gi dem en tiltrengt luftetur (i bånd, ja). Klokka var omtrent 20 da jeg parkerte bilen. Det var en svak, knapt merkbar, sørlig trekk i lufta, noe som passet bra da jeg skulle gå vestsørvestlig. I løpet av 20 minutter fløy det opp en orrhane og 10 minutter etterpå slapp en diger tiur seg ut fra lia over meg og seilte rett over hodet mitt. Den var så nære at den skulle til og med jeg ha klart å felle.

Det ble bare en snartur, for jeg måtte komme meg videre, derfor måtte jeg returnere til bilen og stappe hundene inn i hundeburet baki. Da jeg kjørte nedover noen lange bakker, der berget går bratt opp til høyre for meg og like bratt ned til venstre, kom det plutselig en diger elgokse deisende ned fra berget. to meter foran bilen. Landingen var såpass hard at den knakk sammen i beina og plantet knærne i grusveien så det ble fem-seks cm dype spor etter den. Oksen reiste seg, ristet på kroppen og travet nedover veien foran bilen. Etter tredve meter slapp den seg videre nedover bratthenget, nedenfor veien.

Solid kar, gitt.

Fem minutters kjøring etterpå kom det en halvannet år gammel okse ut på veien foran meg, toppen ti meter foran bilen, og travet lettbeint foran bilen rundt femti meter før den slapp seg ned samme vei som den store oksen, ned mot dalen under oss.

Det er kanskje unødvendig å si at det ble litt liv i bilen, med to losende bikkjer i bagasjen. Men artig var det, lell.

Som ikke det var nok. Da jeg kom frem dit jeg skulle, og da var det nesten mørkt, gikk det ei rådyrgeit og beitet på jordet sammen med tre killinger.

Lovende.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...