Jump to content

.454 Casull vs Berry's 250gr coated LRN


donPedro

Recommended Posts

Er det noen som har brukt denne kula i .454 Casull?

Jeg har kikket på Vithavouris tabell og sluppet 28 gr N-110 i hylsa, men da ser det ut som om kruttet vil bli komprimert ørlite grann ved bruk av nevnte kule. Siden kula ikke har krymperille må den settes nokså dypt, slik at krympen kan komme akkurat rundt krumningen i kula.

 

Er det noen som har Casull erfaringer å dele med meg? Alle forslag mottas med takk :D

Link to comment
Share on other sites

For å vere ærlig så høyrast det ut som ein dårlig idé med 28 grains N110 bak ei kule som er beregna for langt lavare trykk. Det vil ikkje forundre meg om kula enten vil deformere seg i overgangskonusen, og/eller du vil oppleve separasjon av mantelbelegget. Begge deler vil gje elendig presisjon, førstnevnte kan óg gje farleg høgt trykk. Desse kulene ville eg heller lada på .45LC-nivå.

Link to comment
Share on other sites

man skal ikke undervurdere coated kuler.... man trenger ikke trumplade de, men har faktisk skutt 5-600 frontier-kuler i 452 til langt over cassull-hastigheter i en 460xvr uten problemer. har ikke erfaringer md berry-kuler men treningsammo ladet med coated kuler som faktisk står kravet til magnum2 er ikke problematisk. for maksladninger kan nevnes hornady ftx leverevolution og som tidligere nevnt hornady sin xtp mag i 300 grain.

 

12-1300 ft/s med frontierkule er billig og kurant treningsammo.

Link to comment
Share on other sites

Problema ved å skyte for mjuke kuler i magnumkaliber viser seg kanskje ikkje med ein gong. Men når kula deformerar seg i overgangskonusen, vil denne kunne slitast mykje raskare, som har vist seg å vere stort problem ved f.eks. .460 og .454 og bruk av feil kuler. Og i verste fall kan den faktisk sprekke. Wayne Baker, Dick Casull og folka ved Freedom Arms har gjort enormt mykje testing rundt dette før introduksjonen av .454, og lesnad kan nok hentast opp med litt leiting på forumet til FA på GBO.

 

Leverevolution-kula vil eg seie er litt i lettaste laget for optimalt resultat med twisten til ein typisk revolvar i .454, og den er muligens litt for lang i tillegg. Eg ville heller gått for ei kule rundt 300 grains, som chopper nevner har Hornady ei godt dugande.

Link to comment
Share on other sites

Nå har vel ikke Casull eller 460 noe problem med mag 2 uansett kule. Bare å helle i nok krutt :wink:

 

Spørs vel hva du skal bruke kula til. Felt skyting -Plinking-jakt-MS

Dette valget vil gi deg noe å gå etter når det gjelder vekt, presisjon, fart

Bly eller ikke bly kule?

Er du ute etter det billigste alternativet?

Vil vel uansett anbefale kule med skikkelig krymperille. Irriterende når revolveren jammer.

 

Personlig foretrekker jeg bly kuler til casullen.

Berry er ikke aktuellt pga manglende krymperille og jeg liker 300grs + + +

Link to comment
Share on other sites

Takker for bra tilbakemelding!

 

Jeg er ute etter felt ladninger. Jeg kjører trening i .45 LC, men vil veldig gjerne hente ut hele potensialet i .454. Det er jo derfor jeg har kjøpt den, eller hva?

Pris er jo som med alt annet en faktor, men den er ikke fullstendig avgjørende. Jeg betaler gjerne litt ekstra for en bedre kule som faktisk går bra og ikke skader våpenet.

 

Skal følge opp de tipsene jeg har fått her. Takk igjen.

Link to comment
Share on other sites

Når eg kjem heim om ei veke eller to kan eg alltids sende deg nokre 300 grains LFN som du kan teste. Presisjonen med desse er som sagt betre enn noko anna eg har prøvd. Elles så er RCBS 300 grains SWC ei god kule. Sidan LFN-kula har ei avrunda nase vil den ikkje lage fullt så markerte hol som ei SWC.

 

Kva våpen det du har i .454?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker ei 360 WFN kule i 454, kjøpt hos hjemmelading.no. Har super presisjon med den. Ellers kan jeg også anbefale Hornady 300 XTP-MAG, som også har gitt topp presisjon fra begge mine FAer. Har også ladet Lyman 325 grs med super presisjon og 300 og 335 grs WFN, men fikk nok bedre presisjon med de som først er nevnt. Stort sett brukt Hodgdon H110 i max ladninger.

Link to comment
Share on other sites

Har testet noen CP kuler jeg også med fin presisjon. Droppet dem allikevel fordi det var lav brinell. De er vann herdet så de var ganske myke inni når jeg delte dem og målte. Passet derfor ikke til mitt bruk som jakt kule på stort afrikansk vilt. Til normal bruk så er de mer enn gode nok.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Taurus Raging Bull .454. Bar stort sett bare skutt .45LC med den til nå, men ønsker å bruke den "skikkelig".

 

Sier tusen takk til noen prøve-kuler, om du skulle være så elskverdig å sende - jeg betaler gjerne :D Send meg en PM, om tilbudet står ved lag når du har kommet deg hjem igjen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...