Jump to content

Holdbarhet på kjøtt


d va en fin tur

Recommended Posts

Det spørs, hva slags fugl og hvordan den er nedfryst. Rype tåler myyye hvis den går i frysen hel innpakket i avispapir, fugler som and og rugde tåler mindre da det er mer fett.

 

Som sagt rype tåler fint flere år, rugde prøver jeg alltid å sørge for at er fortært før ny sesong starter, and derimot får aldri ligge lenge i min fryser.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Bumper denne!

 

Lurer på en ting når dere snakker om holdbarhet på fugl.. Har dere gjort noe med fuglen eller fryser dere den ned hel? Har noen fryste trost og har ikke gjort noe med dem, verken ribba eller tatt ut innvoller, og lurer på hvor lenge de holder i frysa? :)

Link to comment
Share on other sites

Heisann!

Felles for hønsefugl (rype/skogsfugl) og kramsfugl (trost og stær) er at de før og i jaktsesongen spiser endel frukter og bær som fungerer konserverende. Blandt annet tyttebær og rognebær. Derfor skal disse fuglene oppbevares uslaktet.

Har hørt beretninger om ryper som har blitt hengende i stabbur over hele vinteren og til ut på våren, hvor de fortsatt var godt spiselig.

mvh

olafen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...