Jump to content

Hjelp til oppskrift!


Guest ak

Recommended Posts

Har desverre ikkje den oppskrifta du ville ha, men kanskje dette kan hjelpe deg litt på veg.

 

Vel flintsteik er jo i grunn skiver av lår. Så du trenger ei båndsag, eller ei god kjøttsag. Sag låret i ca 2 - 3 cm skiver ( tjukkere skiver = saftigere kjøtt, så lenge du ikkje steiker dette ihel ) .

 

Lag ein marinade bestående av feks.

 

1/2 dl Rødvin

2 dl matolje

1 ts sukker/lys sirup

2 ss grillkrydder

1 ss timian

1 ss estragon

1/2 finhakka løk

1 finhakka kvitløks båt

1 ss pepper mix

1 ts paprika pulver

 

La skivene ligge i marinaden ca 2-3 døgn i kjøleskap. Vend dei ca 2 gonger i døgnet.

 

Fyr opp grillen og steik dei som du steiker koteletter, berre fint om dei er litt rosa inni.

 

Server med tysk potetsalat, heil grilla mais og bakte poteter, som du slenger på grillen ei stund før.

 

Tysk potet salat er enkel å lage :

 

10 - 12 middels kokfaste poteter, som du koker å skreller og kutter i terninger på ca 1,5 x 1,5 cm

4 ss oliven olje

1 ss 5% eddik

2 ss vann

1 ts sukker

1 stor finkutta løk

 

Bland alt sammen i ein bolle og lag den helst kvelden før og la den stå i kjøleskap over natta. Ta den ut ein time før servering og vend den litt.

 

Bon apetite ! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...