Guest Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 (edited) ... Edited September 18, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Har desverre ikkje den oppskrifta du ville ha, men kanskje dette kan hjelpe deg litt på veg. Vel flintsteik er jo i grunn skiver av lår. Så du trenger ei båndsag, eller ei god kjøttsag. Sag låret i ca 2 - 3 cm skiver ( tjukkere skiver = saftigere kjøtt, så lenge du ikkje steiker dette ihel ) . Lag ein marinade bestående av feks. 1/2 dl Rødvin 2 dl matolje 1 ts sukker/lys sirup 2 ss grillkrydder 1 ss timian 1 ss estragon 1/2 finhakka løk 1 finhakka kvitløks båt 1 ss pepper mix 1 ts paprika pulver La skivene ligge i marinaden ca 2-3 døgn i kjøleskap. Vend dei ca 2 gonger i døgnet. Fyr opp grillen og steik dei som du steiker koteletter, berre fint om dei er litt rosa inni. Server med tysk potetsalat, heil grilla mais og bakte poteter, som du slenger på grillen ei stund før. Tysk potet salat er enkel å lage : 10 - 12 middels kokfaste poteter, som du koker å skreller og kutter i terninger på ca 1,5 x 1,5 cm 4 ss oliven olje 1 ss 5% eddik 2 ss vann 1 ts sukker 1 stor finkutta løk Bland alt sammen i ein bolle og lag den helst kvelden før og la den stå i kjøleskap over natta. Ta den ut ein time før servering og vend den litt. Bon apetite ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.