Mauser68 Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 Hadde besøk av ein god kompis i går, og han tok med seg litt matvarer og drikkevarer som berga ein ellers dårlig dag.. Kjekt å få besøk når dei har med seg alt ein skal lage til.. Vel han hadde ei rundsteik av hjort på ca 1.5 kg, eg ba han ellers kjøpe inn tilbehør som me kunne ha til, fersk asparges, champignon, rosenkål og mandelpoteter.. Her er steika... Laga til 2 marinader, 1 til steika og 1 til potetene med masse kvitløk i.. Her er steika gnidd inn med marinaden.. Skallet på mandelpotetene var dårlige og masse jord på dei, så eg skrelte dei. Heller potetene i ein brødpose og heller marinaden oppi, så knyter ein posen og romsterer dei rundt, så marinaden blir jevnt fordelt på potetene.. Så svir eg av steika.. Og så skal den steikes med lokk til den er passelig.. Nå var det lenge sidan eg har snakka med kompisen, praten og konsumet av drikkevarer tok vekk litt av tidsfølelsen, så desverre så blei den litt oversteikt, men heldigvis ikkje så mykje at det ikkje var kjøttsaft igjen.. Potetene skal i steikeovnen på 225 grader i ca 20-25 minutter, må vendes og siste runden så bruker eg litt høgare temperatur og varmluft for å få litt farge på dei.. Nydelig kaldt duggfriskt øl, rett frå snøhaugen bak huset.. Steiker chamignonen i margarin og kun salt og pepper på, nydelig til nesten all mat.. Steika er rulla inn i aluminiumsfolie og håndduker, her er steikesjya etter steika, sosen skal lages.. Har i litt fløte og vann, isbiter med hjortekraft og maisenajevner... Nydelig vilt tilbehør etter min smak.. Eller rett å slett passer det til det meste i grunn... Sausen er ferdig, steika er skjært opp, det er klart til servering... Og vips, så er middagen klar, snaddermat..Klokka blei 22.30 før "middagen" var ferdig.. Tung mat så seint på kvelden, men godt var det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 Hmmmmmmmmmmmmm, må visst ta meg en titt i fryseren igjen... Nok en lekker kjøkkenrapport fra vestlandets ubestridte mesterkammerkokk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.