Jump to content

Første norske Olympiske mester, lange hold


C.E.A.

Recommended Posts

Vår første individuelle olympiske mester var selvsagt en skytter (selvsagt), Gudbrand G. Skatteboe, han vant i Athen i 1906. Mener et lag med norske turnere vant første gull for lag dagen før.

Skatteboe ble hedret på mange måter etter dette bl.a. ble han brukt i Nitedals Krudtværk's reklame helt opp til 1920, han ble også avbildet på Nitedals NRS patroner fra ca. 1912 se bildet under.

 

IMG-6.jpg

 

 

Skatteboe og mange andre skyttere skjøt på ganske lange hold på den tiden, under her er avbildet norske skytekort på 900 og 800 yards (823 og 731m) og det ser jo ut til at gubben traff også for ca 100år siden (5 delt skive)

 

IMG_0002-4.jpg

 

 

 

 

Så skjøt de litt på kortere avstander som mange kaller langhold idag, her er like gamle skytekort fra skyting på 600 og 500yards (549 og 457m)

 

IMG_0001-5.jpg

 

 

Ikke verst skyting dette, og husk at de lå og skjøt i dress med hatt og det hele bare se bildet under med den norske gjengen på Bisley England 1903.

 

IMG-7.jpg

 

Det var dagenes graving i arkivet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg glemte å nevne at man på Bisley skjøt på 800, 900 og 1000yards. På bilde i mitt forrige innlegg ser det ut til at det var Krag man brukte, mulig man måtte bruke militære rifler på Bisley?

 

Under OL eller VM som det ble kalt opprinnelig i 1906 (det er senere godkjent som et fullverdig OL) brukte man L. H. Hagens Tennstempelrifler Herkules i kal. 6,5. Utifra katalog under her som trolig er fra 1907-10 står der at alle de norske skytterne brukte denne riflen, artig med tverrsnittet av låskassen.

 

IMG-8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...