Jump to content

Godkjendt stokk til konkurranse?


marlin .45-70

Recommended Posts

Alt skal være orginalt iht denne artikkelen i alle fall, og siden den ligger på dfs's hjemmeside regner jeg med det er fakta:

http://www.dfs.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=5421

 

Skjeftet

 

Det er ikke tillatt å endre treverkets originale utforming, verken ved å legge noe på eller ta noe av. Unntatt her er i fbm. bedding og nødvendig utfresing for dette. Det tillates også mindre modifikasjoner av treverket ved kinnstøttefestet for å øke justeringsmuligheten. For vedlikehold av skjefter tillates kun bruk av oljer eller lakk som opprettholder våpenets originale farge. Dette for at treverkets struktur fortsatt skal være synlig og muliggjøre kontroll av om det er foretatt modifikasjoner. Nå faller dette argumentet noe når man tar i betraktning at våpen kan påføres klistremerker, men disse kan tross alt rives av for kontroll.

 

Det er samtidig flere argumenter for å holde en restriktiv linje for hva som tillates med våpens utseende.

 

DFS er av den oppfatning at respekten for våpen best opprettholdes ved å kun tillate en relativt ensart og nøktern utforming. I motsatt fall kan vi se for oss våpen som rene kunstverk, noe som lett vil flytte fokus vekk fra hva et våpen egentlig er, og den respekt det skal behandles med.

Link to comment
Share on other sites

riktig, ingen "kirurgiske" inngrep er lov. Men det er lov å forlenge kolben (til ei viss lengde :roll: ), flytte avtrekkarposisjon, justere høgda på kinnstøtte, og avtrekksvekt(over 1.5 kg. :? ). Det er vel lov med nokre andre småendringar også. :| Sjekk skyttarboka, eg trur den ligg på DFS sine heimesider.

 

Du har ikke lov til å endre avtrekkervekt.Det er kun 1,5 kg som er lov.Ellers har du lov til å bygge på med blylodd i bakant og ellers på våpenet,så lenge vekta ikke overstiger 6,5 kg vis jeg ikke husker feil.Du har heller ikke lov til å klistre klistremerker over logoen og adre plasser som kan gjøre det vanskelig å identifisere våpenet under en eventuel kontroll på stevne.Så vis du drar på LS og har klistremerker over f.eks Sauer logoen,må du pent plukke det av :roll:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...