Jump to content

ideel løpslengde, og løps levetid


Recommended Posts

på gamle sluttstykke så var der en som la ut en oversikt over "teoretisk løpslengde", dette var da basert på en formel som tok med hylsevolum og kulediameter ( og sikkert ett par ting til).

 

noen som har denne (eller tilsvarende) oversikter? kunne sikkert vært greit for mange å hatt, der skrives jo statig om hvor kort enn kan kappe løpet.

 

 

mener og å huske å ha sett en tabell / oversikt over teoretisk løpslevetid, om det var i et blad eller om det og var på gamle sluttstykket skal være usakt.

 

men der var der oversikt kaliber for kaliber hva enn kunne forvente av levetid på løpet, der var da brukt stander fabrikk ammo som referanse, og skyting i "jaktfelt hastighet".

 

dersom noen har, eller tørr å annslå en slik oversikt vil det nok og kunne være av interesse for mange, spesielt for de feske som skal velge kalibre... hadde der vært en ca formel her og enn kunne gå ut fra med feks hylsevolum i grs H2O og kulediameter som utgangspunkt ville enn jo kunne regne seg frem til noe for mange kalibre, både villkatter og normale... men bare teoretisk da, skuddtakt, løpskvalitet og ladningervil jo spille inn..

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Det blir kanskje ikke akkurat hva du spør om, men ikke så langt unna heller:

Svenske Vapentidningen har en test på løpslengder i noen forskjellige standardkalibre i desembernummeret. Der begynner de med løp på over 70 cm, og kapper seg nedover for å se hvor mye hastighet osv taper seg/cm eller noe. Har bare sett forhåndsomtalen i No 7/09, men har bedt kona som er på norgestur å ta med det nyeste bladet tilbake. Blir interessant å se! Har selv en Sako med 49 cm løp, så nå får jeg vel se hva jeg går glipp av i stuttbørsa... I forhold til montering av lyddempere er jo dette et ganske aktuelt tema.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...