Jump to content

Gjengespesifikasjoner for dempere


fat_dog86

Recommended Posts

Har spekulert litt rundt dette med gjenging for demper. Tilgjengelige dimensjoner og stigning er greit, det oppgir de fleste produsenter, men den eneste jeg kan se som opplyser øvringe spesifikasjoner som lengde på gjengepartiet, frispor etc er a-tec, står under spesifikasjoner.

http://www.a-tec.no/

 

Vet det finnes en del børsemakere her erfaring med gjenging av flere typer dempere. Kan denne instruksen brukes for alle dempere (forutsatt at dimensjon og stigning er rett), eller gjelder den bare for a-tec dempere?

Link to comment
Share on other sites

Nei. Forskjellige produsenter kan ha forskjellig gjengelengde, og som forrige innlegg viser har noen også sylindriske styringsparti (hvorfor?) bak gjengepartiet. Dog kan du anta at A-Tecs anbefalinger på gjengdedim/løpsdim er ganske greie for de fleste produsenter.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at A-Tec er nøye på å bruke industri-toleranser på gjengene (ikke alle gjør det), men usikker på hvordan S&L gjør det. Beste er nok å sende de en mail. Det optimale er selvfølgelig å tilpasse gjengene til demperen, men så lenge brystningen er riktig kan de være ganske romme uten at det gjør noe.

Link to comment
Share on other sites

Ender nok opp med å følge a-tecs anvisninger. Stemmer nokså bra med det du foreslår, men med 1 mm stigning (trolig 15x1), ikke 1,5.

 

Det beste hadde jo vært å kjøpe demperen fortest mulig og få løpet gjenget til den. Men det blir en del ekstra styr siden børsa skal bygges i Sverig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...