Jump to content

Jakthund


ahatleskog

Recommended Posts

Hei! Jeg vil ha en hund som finner dyret og jeg kan slippe løs sånn at den bjeffer og holder dyret stilt. Den skal brukes til hjortejakt.

Hunden må kunne gå løst uten at den tar ut(men det har vel med dressur og gjøre????). Det er meningen at jeg skal ha den i band og slippe den så den kan løpe til dyret og bjeffe. Den måå også være en god jakt kompis :mrgreen: . Tar i mot alle forslag og takker for alle innspill :D

Link to comment
Share on other sites

Å få hjorten til å stå for hund er ikke enkelt. Bukker er lettere, hvis du får tak i en hard hund, men er trolig ikke veien å gå.

På hjort er det mest vanlig med drivende hunder som beagle, drever, dachs mfl, men disse må da ha en bokhøyde på max 41 cm. Ellers er det stort sett ledhund som brukes (oftest spisshunder, holdes i kobbel hele tiden, og skjeller ikke selv om den ser dyret).

Link to comment
Share on other sites

Om du får en hjort til å stå for hund, har vel minst like mye med den individuelle hjorten og gjøre, som valg av jakthundrase. De hjortene jeg/vi har hatt los for, har ikke stått i det hele tatt, hverken for dachs, beagle, drever, elghund eller (finskstøver :oops: )

Kanskje du får en stor brunstig og sta bukk til å stå, men sjangsen er ikke stor.

Tror nok en bandhund/ledhund ville være tingen for deg, det meste av drivende hunder vil nok ikke klare å holde kjeft når lukta blir for sterk, eller ved syn av dyr.

 

vet at det er noen met Tysk Terrier på vestlandet, som bruker disse som ledhund, og dette skal vist nok fungere høvelig bra.

Men min Tysker valp, som jeg vil at skal lose, vil nok ikke klare å holde kjeft ved god lukt, eller syn av dyr. Men dette har nok med innjaging/trening.

Link to comment
Share on other sites

Tysk jaktterrier virker som en bra hund. Vis uhellet skulle være ute og hjorten løper et stykke bort fra skydd stedet og det blir vanskelig å finne den kan tyskeren finne hjorten ved hjelp av sansene sine?(Bli brukt som ettersøks hund) Eller vil hunden finne andre dyr i nærheten og heller gå etter dem?

Link to comment
Share on other sites

Det vil nok variere etter situasjonen og hvordan du preger hunden. Er det flere dyr i følget, så er det ikke sikkert hunden følger på det du skyter, men er det alene vil den mest sansynlig fortsette på samme dyr som den starter på, innen den får bitt seg fast i ræva, strupen eller hvor den måtte få tak...

 

Tysk jaktterrier er kjent for å være nokså hard å ha med å gjøre, så jeg vil absolutt fraråde et impulskjøp. For all del, i rette hender er dette trivelige hunder, men jeg vet også om de som har måttet bære dem ut av senga med sveisehansker!

Nettop dette som gjør at det er en av de få terrierrasene som ikke er ødelagt, gjennom at mesteparten av genmaterialet befinner seg i ei trang leilighet i storbyen og luftes kun av folk med høye hæler og neglelakk...

Link to comment
Share on other sites

Jakthund ja, det hadde vært noe det. Selv har jeg to katter som ikke kan brukes til stort. Men, jeg skal jo såklart ha hund, men ikke i den bosituasjonen jeg er i nå,40m2 leilighet :cry:

Selv tenker jeg på en hund til rådyr/hare/rev, har sett litt på beagle, synes det er fine hunder. Har ikke sett på noe alternativ til den bruken jeg har tenkt, det finnes vel flere gode raser å ta av. *Drømme seg bort litt* :roll:

Link to comment
Share on other sites

men jeg vet også om de som har måttet bære dem ut av senga med sveisehansker!

 

Hjelp, hva r det jeg har kjøpt meg :shock::shock::lol::lol:

 

On thopic igjen, til trådstarter.

Det virker som du ikke har værdens største erfaring med jakthund, og da tror jeg du bør prøve og feile litt med enn annen rase enn kanskje TyskJaktTerrier.

Jeg har nettop skaffet meg en av eksemplaret, etter 3 dachser og 1 drever. Selv om min terrier fremstår som den greieste hunden i verden, så har jeg merket allrede at valpen på 5 mnd, må kuskes med bestemt/hård hånd. Hvis ikke så overtar den plassen din som leder i flokken, og da må du nok bære den ut av soverommet med sveisehanskene :D

 

Dette er en mentalt veldig sterk rase, så nybegynneren bør tenke seg om noen hundre ganger, før han velger tysker som første jakthund.

Link to comment
Share on other sites

TJT kan være kjempetrivelige hunder og er en bra allrounder på jakt, men jeg mener også bestemt at dette ikke er den første hunden man bør skaffe seg. De har et skikkelig forvrengt bilde av hvor store de er, og mangler veldig mange trinn mellom "helt avslappet" og "full klikk" :lol: . Sikkert delte meninger om dette.

Hvis du skal ha deg jakthund for første gang så vurder nøye hvilke raser som er egnet for deg og ditt bruk.

Link to comment
Share on other sites

Nei. Stole kan du aldri - er masse instinkter ute og går.

Men med masse trening vil det nok gå. Kommer nok lengre med gå pent i bånd trening.

 

Minner også om at det er båndtvang fra 1. april til 20. august, og da skal bikkja være i båndt uansett hvor lydig den er, så lenge du ikke har dispensasjon for noe anna.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er 16 og har ingen erfaring med jakt hund. jeg kan ikke si det haster men jeg skal ha hunden med på jakt når jeg er 18. Jeg blir 17 i mars og reiner med at hunden ikke kan tas med nyfødt i skogen så jeg rekner en stund med dressur og få den godkjent som ettersøkshund. Jeg vil bare planlegge litt :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jeg er 16 og har ingen erfaring med jakt hund.

 

Da er det et par raser du bør holde deg langt unna.

1. tysk jaktterrier

2. laika

3. Dachs

 

Hadde jeg skulle velge hund utifra de forutsettningene du har hadde jeg valgt en basset.

Petit basset griffon vendeen.

Bra nybegynner hund familievennlig og eierfokusert på godt og vondt.

 

Spornøye og passe lang drevtid. Funker utmerket til rådyr, hjort og rev. Bare pass på at foreldrene du velger hund fra har gode jaktmeritter.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

 

Da er det et par raser du skal holde deg langt unna.

1. tysk jaktterrier

2. laika

3. Dachs

 

SKAL er et hardt ord.

 

Jeg spør heller først, har du erfaring med hund i det store og hele?

 

Jeg hadde liten/ingen erfaring med jakthunder da jeg kjøpte laikaen, men har vokst opp med hund hjemme da jeg var liten, og har hatt hunder rundt meg ellers gjennom oppveksten.

 

Men dette er hunder som krever mye jobb, aktivisering, og ikke minst innebærer stort ansvar. Det er skarpe rovdyr vi snakker om her, og i feile hender er de farlige overfor andre hunder, mennesker, katter, husdyr og det meste. Men det er egentlig en hver hund...

 

Har du lite erfaring med hund, og skal ha en jaktkompis du kan ha mye løs eller, så ville jeg tenkt nærmere på retriever-rasene.

Link to comment
Share on other sites

SKAL er et hardt ord.

 

Jeg er med på den, Bør er bedre.'

 

Jeg sier ikke at det ikke går ann og starte med laika som første. Men hvis man skal begynne og kjøre racerbil. Starter man ikke i f-1 klassen . Da begynner man med noe mer passende. Toyota yaris f.eks. Man kan greie fint å starte med f-1 også. Men man må regne med at du går i grøfta i første, andre, tredje, fjerde og femte sving og annen hver etter det. Men man kommer sikkert til mål, men veien og kostnadene kan bli lang og mange.

 

Laika er ingen førstegangshund for en gutt på 17 år. Har man vokst opp med hund og har vært delaktig i flere jakthunder. Ja kanskje, men uten noen erfaring eller bakgrunn fra jakthunder tror jeg man gjør seg selv en tjeneste med og starte i med en mindre rase i str og psyke.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er jo ikke helt grønn når det gjelder hunder :mrgreen: , vi hadde hund når jeg var liten og en når jeg var eldre(11,12,13 år)

Det har vert hunder i slekten stort sett hele oppveksten min. Og onkelen og tanten min har en dachs og bruker den til rådyr og hjort de er fornøyde men det er ikke noe for meg. Den forsvinner i gresset og stikker av i ny og ne men den kommer alltid tilbake. har også hørt at dachsen tåler lite særlig i ryggen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...