Cold Zero Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Leste gjennom quizen i siste villmarksliv, der er spørsmål 4 som følger: "Kjøttet hos en av våre storviltarter er vondt og nærmest uspiselig under brunsten" Riktig svar ihht villmarksliv var: "Feil, kjøttet er fult brukbart ved korrekt kjøttbehandling" Mitt spørsmål blir da, har jeg misforstått noe her?? eller er jeg bare kresen når det gjelder kjøttkvalitet. En reinsbukk i brunst er etter mitt syn ikke egnet som menneskeføde. Men om noen vet om en behandling for å fjerne brunstsmaken er jeg interessert i å få vite det! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 En av våre arter, da menes vel sikkert begge kjønn. For et anna alternativ var vel at det var riktig, men at også gjalt for reinsbukk. Jeg tolker det dit hen at de fisker etter en anna art, men ja, brunstbukk smaker urin og viskelær!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Det går an å bruke kjøtt fra brunstbukk i gryteretter hvis en forkoker kjøttet i eddikvann og kaster kokevannet før en putter kjøttet i gryteretten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ursus arctos Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Ein her i området måtte skifte kledning i kjølerommet sitt etter å ha hengt kjøt av brunstbukk i det. Trur det skal meir en edikkvatn til før eg vil ha slikt kjøt i gryteretten min ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olsen71 Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Vores vildtslagter siger brunst hjorte, dåvildt og kronvildt kan bruges bare de blir brækket ordentligt så ikke der kommer brunst på kødet Har ikke afprøvet det selv..... Olsen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Hjort, rådyr og elg går det fint an å bruke kjøttet fra under brunsten. Det som er cluet her, er som Olsen sier: Vær ekstra renslig og nøye når en sånn slaktes slik at kjøttet ikke blir forurensa. Reinsbukken er noe annet. Her går brunstsmaken i kjøttet og er ikke brukanes til menneskeføde om en ikke har meget spesiell smak. Snakket med oppsynet i Forrolhogna i høst, og han kunne fortelle meg det at kjøtt fra bukker litt langt uti brunsten ikke var interessant for jerven eller reven engang. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.