Jump to content

Cold Zero

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Cold Zero's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser at reglene krever lodd inne i skapet, hva om en har feks en 100 mm stålplate som en borer og gjenger fire hull i, som en boltre skapet fast i? En vil da også hindre problematikken med at skapet kan velte da en får et solid fundament. Og en slipper å fylle opp plass inne i skapet. Tror dere en kan få godkjent noe slikt?
  2. Cold Zero

    Muurikka

    Hei, har bestilt meg en muurikka 48. Noen som har erfaring med matlaging på denne? Jeg har bestilt med gass brenner og ser for meg å benytte den både på gass og på bål, lurer litt på hvor mye gass som må til? Kan jeg ha med en "vanlig" gassboks/ vil dette holde? Eller må jeg planlegge med en gassflaske tilsvarende den jeg har på gassgrillen hjemme... Setter pris på erfaringer / tips . oppskrifter for turmat på denne er heller ikke feil:-)
  3. Hei Jeg har blant annet også en slik pose og den er blitt vasket noen ganger, da på 40 gr, ikke noe spesielt vaskemiddel, men ikke så mye. ikke sentrifugert, men presset ut vann, deretter ristet den og lagt den til tørk liggende på rist. Posen blir jo ikke som ny etter vask og varmeegenskaper foringes nok, men det blir bedre enn det var før jeg vasket... (var en grunn til at jeg måtte vaske) (Med fare for å fornærme deg, det er ikke meningen! så vil jeg tro at etter 31 års bruk kan du vaske din nesten hvordan du vil og den blir bedre enn den er...)
  4. Ser mange her trekker frem militære skarpskytter våpen, jeg tror at spør du en tilfeldig ikke våpen interessert person hva han/hun tenker på når en hører begrepet militært våpen er det ikke skarpskyytervåpnene..... det er ikke de det er flest av, hverken i militæret eller på film..
  5. Frokost: Kaffe x 3 + snus 2 skiver godt brød med makrell i tomat evt bøkling Niste/lunch: brødmat med salt pålegg ( spekepølse/kjøtt) og godt smør Har alltid med 2x snickers og en energidrikk(pulver) som nødproviant hvis hjemturen blir lang/sen. Tilbake på hytta: 1 x en god singel malt deretter middag: kraftig kost med godt fett innhold. dessert: en til singel malt og en snus
  6. Har lest hele denne tråden. Først vil jeg si at jeg ikke selv jakter/konkurrerer med halvautomat, men har skutt MYE med halvautomat/automat våpen så jeg vil påstå jeg kjenner evt svakheter/styrker. Det jeg ser mye av i innlegg i denne tråden og andre tråder er det jeg vil kalle mangel på virkelighetsoppfattelse, etter en så tragisk hendelse er det ikke rart at en vil gå gjennom gjeldende lovverk for å se på mulige ”smutthull” som potensielle terrorister kan benytte seg av. At et halvautomatisk våpen, hvor en også kan benytte stor magasin kapasitet, er et bedre egnet våpen til slike terrorhandlinger trenger en ikke å diskutere! Og når eneste kravet for å inneha dette er å ta jegerprøven (som hvem som helst som klarer å knytte skoene sine består) er det som sagt ikke rart at det tas en gjennomgang av lovverket. Hassel, som jeg vil påstå er en av de få her inne, hvertfall i denne tråden, som har skjønt hvordan verden utenfor dette forum fungerer, har etterlyst begrunnelse på hvorfor vi som jegere skal ha tilgang til slike våpen, da er det liten vits å komme med argumenter som at ”Guns don`t kill people” , hvor mange slike hendelser er foretatt av lovlydige jeger, dette er en konspirasjon av POD og alle som er imot sivilt våpen eierskap osv… De eneste salgbare argumentene jeg har sett som er komt opp er at halvautomat er bedre egnet for en del som har ett eller annet handikap samt raskere oppfølgningsskudd. Mulig en også kan kjøpe argument om mindre rekyl medfører bedre skudd for dårlig trente jegere. Selv så har jeg dessverre ikke andre argumenter….. finnes de?? Til slutt vil jeg bare si at jeg ikke håper at halvautomatiske våpen blir forbudt, og ja jeg ser at det ikke er konspiratorisk og tenke tanken at krefter innen politi, eller spesielt PST, ønsker å få fokus over på annet enn egne operasjoner, mtp hvor lite ydmykhet de har vist til nå… men det er en annen sak som ikke hører hjemme her.
  7. Bra artikkel ! Dette drev jeg med for snart 20 år siden, husker jeg brukte sauefett til å vokse saksa med og sauefot som åte. hadde også saksa slik at jeg slapp å gå ned til den når den skulle sjekkes, men såg den, (kikkert) fra en liten høyde et stykke bortenfor. Brukte også samme støvlene som jeg hadde brukt i sauehuset når jeg skulle ut til saksa. Vil anbefale å feste saksa, selv om ved riktig oppsatt, skal reven bli liggende, kan noe uforsett skje. Når det gjelder gamle og idag ULOVLIGE metoder for fangst av rev, vet jeg det ble tatt mye rev med snare.
  8. Synes politeikerne har vært utrolig effektive og beslutsomme jeg, her samles de et par dager i København for å diskutere tiltak mot globaloppvarming... og nå ser vi resultater.. rett og slett imponerende hva de får til!
  9. det var som en kommentar til Sako 30-06 sitt siste innlegg og om hva mennesket er i stand til under forskjellige omstendigheter. Samt hva som påvirker de valg en da tar og konsekvenser.
  10. vil anbefale boken til David Grossman : On Killing
  11. har Links S&L Classic (.308), men er ikke venstrehendt... skade på høyre øye medførte en rask konvertering for endel år siden...
  12. mitt beste tips er å komme seg ut og jakte, prøv og feil, bygg deg opp erfaring. Det vil du tjene mye mer på enn å lese all verdens litteratur eller forum.
  13. Leste gjennom quizen i siste villmarksliv, der er spørsmål 4 som følger: "Kjøttet hos en av våre storviltarter er vondt og nærmest uspiselig under brunsten" Riktig svar ihht villmarksliv var: "Feil, kjøttet er fult brukbart ved korrekt kjøttbehandling" Mitt spørsmål blir da, har jeg misforstått noe her?? eller er jeg bare kresen når det gjelder kjøttkvalitet. En reinsbukk i brunst er etter mitt syn ikke egnet som menneskeføde. Men om noen vet om en behandling for å fjerne brunstsmaken er jeg interessert i å få vite det!
  14. bra tiltak! et lite forslag kan dere legge svarene i en egen tråd hvor der ikke er mulighet til å kommentere.. da vil den sansynligvis bli lesverdig uten å måtte bla seg gjennom x antall mer eller mindre uinteressante kommentarer..
  15. vedr membran klær og kulde, eks goretex. Fordelen er at du har et 100% vindtett plagg som veier lite, ja det vil samle seg litt is på innsiden, men det er bare å riste bort når du går til sengs, og du har samme plagget klart til bruk dagen etter (forutsetter overnatting ute) bommul/Vømmel er fint det puster bedre og blir ikke så isete om du beveger deg rolig, men begynner du å svette og det fryser.....
×
×
  • Create New...