Jump to content

problemer med kamring av 30-06 ammo


Forstkandidaten

Recommended Posts

Hei, Jeg har ladet egen ammo i flere år både 9mm, 45 acp og 30-06. Jeg har aldri hatt noen problemer med amunisjonen.

Jeg skulle lade noe jaktammo for en kompis i 30-06 men han får ikke kamra kulene i sin lakelander. Jeg har en brno og jeg tror nok at kammeret i den har litt større marginer. Men jeg forstår ikke helt hvorfor det ikke går i hans lakelander ammunisjonen jeg lada var 180 grs oryx i Norma hylser. Lengden var på 82,5mm så de er ikke for lange heller. Jeg helpresser alle hylsene og freser ned hylsehalsene hver gang jeg har presset hylsene. Jeg har en rcbs 3d cutter hylsefres så det er heller ingen grader på hylsa som kan skape problemer.

 

kan noen fortelle meg hva som er feil, Noen som også kan fortelle meg eksakt hylse lengde på 30-06? bare sånn for å dobbeltsjekke.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Det trenger ikke være hylsehalsen som butter. Noen rifler trenger "mer helpressing" enn andre. Jeg har opplevd flere ganger at helpressede hylser som går fint i ei rifle, ikke kamrer i en annen. Da har det buttet i området rundt trykkringen (nede ved hylsehodet ).

Link to comment
Share on other sites

Du må da skru sizer-dien lenger ned mot hylseholderen. Dette må gjøres forsiktig i små steg mens du tester hylsa kontinuerlig. Når denne tilslutt kamrer uten motstand, er den presset optimalt. Pass også på at du ikke setter skulderen mye tilbake.

 

Da vil den muligens være presset i overkant til å passe ditt eget kammer perfekt igjen. Dette kan påvirke presisjon og levetid på hylser negativt, i ditt våpen.

 

Skal du lade mye og ofte for kameraten din, bør dere kanskje vurdere å skaffe en egen sizer-die til hans patroner.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Du må da skru sizer-dien lenger ned mot hylseholderen. Dette må gjøres forsiktig i små steg mens du tester hylsa kontinuerlig. Når denne tilslutt kamrer uten motstand, er den presset optimalt. Pass også på at du ikke setter hylsehalsen mye tilbake.

 

Da vil den muligens være presset i overkant til å passe ditt eget kammer perfekt igjen. Dette kan påvirke presisjon og levetid på hylser negativt, i ditt våpen.

 

Skal du lade mye og ofte for kameraten din, bør dere kanskje vurdere å skaffe en egen sizer-die til hans patroner.

 

Litt tygging av fliser men.... Du mener vell skuldra?

Link to comment
Share on other sites

Ofte er det nok skuldra som er synderen, (excessive headspace). Sitter man i klemma med et stort parti patroner som kamrer hardt eller ikke i det hele tatt, kan man berge skinnet med å kjøre dem i f.eks Forster sin "shoulder-bump-die" (uten bushing&utstøternål montert). Korrekt innstillt presser den skuldra litt tilbake uten å røre noe annet.

Redding skal også ha en "Body Die" som presser både skulder og kropp, har ikke erfaring med den, men mener den skal kunne brukes på samme måte? (Trekke ut/banke ut kuler er pyton kjedelig!)

De fleste rifle-kamre har endel å gå på med tanke på max. hylselengde, så med mindre de er vesentlig over det igjen er det neppe grunnen?

Link to comment
Share on other sites

(Trekke ut/banke ut kuler er pyton kjedelig!)

 

Enig !

 

Jeg har derfor innført følgende rutine, for å unngå dette på store mengder patroner: Lad ikke mer en 10 -20 patroner når du begynner å lade et nytt kaliber, eller et kjent kaliber til et nytt våpen. Lad og skyt så disse hylsene/patronene på nytt 8 - 10 ganger. Da får man bekreftet korrekt innstilling av ladeutstyret, før man produserer store mengder ammunisjon.

Link to comment
Share on other sites

Sot ei hylse.Da vil du KANSKJE se hvor den "tar" og derfor ikke kamrer. Er det nede ved trykkringen så er "small body die" løsningen. Er det ved skuldra er "shoulder bump die" løsningen, hvis du ikke får skrudd HP-dia lenger ned da. Hvis dette går kan dette være løsningen på begge dine problemer. Dreie av litt av HP-dia kan også være en løsning men her kan det fort bli for mye så du må vite hva du gjør.

Link to comment
Share on other sites

Vet at det går ann å få kjøpt hylseholdere med forskjellig tykkelse for å justere hvor mye du vil sette tilbake skuldera, på den måten. (Tynn hylseholder= mer pressing lengre ned mot hylsehodet + mere "setback" av skulder) Om jeg ikke husker helt galt så er det sinclair som har dette. Har ikke brukt dette selv, men dette bør da fungere, forutsatt at det er her problemet ligger.

Link to comment
Share on other sites

Fikk lada opp en del Oryx som ikke kunne bli matet inn i Tikkaen min. Annet hvert skudd ville ikke inn. (2 og 5) Det viste seg at den butte tuppen på kula stoppet, slik at patronen ikke faller inn i løpet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette. Løst problemet med ammo med spiss patron. Det var skitt, da jeg hadde lyst på Oryx- kuler da..

 

Tror ikke jeg kan få tilpasset/ frest ut slik at patronene glir inn, :mrgreen:, men det er mulig at jeg kan bytte magasin.

Kan muligens få satt kula dypere? (Her beveger jeg meg ut på et område som jeg ikke har peiling på.)

Link to comment
Share on other sites

Tenkte bare jeg skulle fortelle hva en kompis av meg gjorde med noen patroner som var ca 10-15 år gamle og som kamra dårlig (kamra for Krag 6,5, men ca hver femte kamra ikke i nye SKAN kammer på Sauer og Mauser).

 

Han fikk rett og slett en annen kompis med det rette utstyret til å frese ut og gjenge en full size die slik at han fikk montert kuleisetter på denne. På den måten kunne han både skyve kula litt inn samtidig som han kunne presse skulder og evt. også noe nedover mot hylseholderen. Jeg har ikke sett på alt det fancy greiene dere har skrevet om, men mulig det finnes noe av dette som ferdig die fra noen produsenter. Det funka for øvrig utmerket!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...