Jump to content

Jaktfeber

Members
  • Posts

    108
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jaktfeber

  1. Jeg har selv presset flere tusen skudd med gamle 6,5x55 fra 80-tallet, med både tennhette, kuler og krutt i uten at det har vært noe problem. Har da både presset litt på hals/skulder (minimalt) for å få den til å passe i SKAN kammeret (Sauer 200 STR) i kammeret, samtidig som jeg har pressa inn kula ca en halv til en millimeter. Er mange skyttere som har gjort det. Jeg har riktignok lånt ei helpressedie som er spesialtilpassa formålet, med montert kuleisetter også. Men anbefaler å høre på andres erfaringer også før du setter i gang. Er sikkert noen som har langt mer erfaring med dette enn meg.
  2. Hei. Jeg har jaktet noen få sesonger på villrein, men man føler seg litt usikker på vurdering av dyrene føler jeg inniblant... Jeg kunne derfor godt tenke meg å høre hva dere som har litt erfaring mener om hva slags dyr dette er og evt. ca hvilken alder. Gi en begrunnelse for uttalelsen.
  3. Jaktfeber

    rein1.jpg

    From the album: Jakt

  4. Jaktfeber

    rein2.jpg

    From the album: Jakt

  5. Har Norma 11-krutt, LOT 85065 og har lest tabeller opp og i mente og brukt noen tidligere erfaringstall fra et par lignende N-11 loter. Ut fra det jeg kan se skulle det da være greit med en ladevekt på 42,5 grain av nevnte lot, bak ei 12 grams Lapua Mega. Noen som har noen innspill? Har som sagt sett over gamle data her og kommet til at jeg har stort sett ladet på 43,0 til 43,5 grains med samme type krutt og sammenlignbare lot'er bak 11,7 grams kule (til sammenligning). Har ikke hatt noe problem med overtrykk på de ladningene, men ville gjerne få en "second opinion" her, siden jeg ikke har lada med så tung kule i 308 før. Oppgitt ladedata på boksen jeg skal bruke er bla: 10,9 g/168 grain sierra max 45,5 gr (370,6 MPA) og 849 m/s, min. 40,9 gr og 755 m/s
  6. Er det lov å spørre hvor hun skjøt simla eller hvor det er dyr på østsiden? Har en bekjent som jakter på Kviknesiden for første gang og lurte på om det er noe håp for han med å se dyr i morgen eller i helga.
  7. Forrige dagen opplyste villreintelefonen i Snøhetta at det kun var observert dyr i Stordalen.. Hvor er det? Er det det samme som Storsvartdalen (på kartet)? Noen som har observert noe i Snøhetta på Lesja/Dovresiden selv i dag?
  8. Nå begynner det å hjelpe med litt bilder her... Håper for guds skyld at den gravide jeg deler hus med holder seg frisk og rask så jeg kan få reist DENNE helga, siden det gikk skeis sist helg..
  9. Avreise ble utsatt på minst til i morgen pga. en sykehustur i familien i dag... Så nå gikk jeg inn her og håpet at noen hadde lagt inn bilder fra dagens jakt og/eller fangst så jeg kunne få dekket inn noe av abstinensen... Legg inn noe her ASAP folkens..
  10. Simle og Kalv i Snøhetta fra Dovresiden... Du og du hvor godt det skal bli å komme seg oppover.. Slippe telefoner og mas og bare loffe rundt i fjellet... Lykke til folkens!
  11. Fikk simle+kalvekort i Snøhetta (Hjerkinn vest) i posten her om dagen.. Du og du så jeg gleder meg i år igjen. Hadde 3 fantastiske dager i samme området i fjor med masse rein, flere nesten-sjanser og til slutt lyktes jeg to helger på rad (simle+kalv da også). Må ha hatt unormalt flaks med trekningen nå, selv om det har vært magert før...
  12. Jaktfeber

    Sauer STR 200

    Jeg har ei rifle med langt løp og ei med mellomlangt. Hadde også ei med kort løp for en del år tilbake. Ut fra mine erfaringer så ville jeg valgt langt løp for deg som skal skyte kun liggende og som jeg regner med har relativt lange armer og kropp pga. tyngdepunkt og holdepunkt. Men ingenting i veien for å velge 70 cm heller ettersom presisjonen er den samme. Når det gjelder valg av løp mener jeg det ikke skiller mye på kvalitet på løpene, men hvis du skal skyte litt forskjellig ammunisjon, ikke lader selv og/eller ikke ønsker å teste ut hva som "går" bra i løpet ditt, så anbefaler jeg Sauer sine løp da jeg holder en liten knapp på dem da jeg synes de går utmerket med nesten all ammunisjon. (Har for øvrig brukt alle tre fabrikatene sine løp og har ikke noe vesentlig å klage over på noen av dem.. Litt magefølelse etter temmelig mange år med skyting på et nogenlunde nivå).
  13. Beste tipset tror jeg må være at dersom du ikke føler deg 100% sikker på at du treffer der du skal, så la være å skyt. Det er viktig at første gangen man skyter på et dyr at det blir en "positiv" opplevelse. Tror ikke det er noe moro å starte sin elgjegerkarriere med feks. et skadeskutt dyr. Og det er jegerne som greier å holde igjen skudd som gjør den største bragden! Alle kan skyte en elg, men ikke alle greier å la være å skyte etter elgen. Ellers er vel noe av det viktigste å sitte stille uten å lage lyd, og samtidig gå strategisk inn på posten din både mtp. lukt, støkking av evt. dyr og å gå stille. G Følger du disse hovedreglene skal det vel hvertfall være en rimelig god sjanse til å få elg på skuddhold i løpet av et par-tre høster.
  14. Hvis de har elektroniske skiver så kan de jo bare hente ut oppskytingsskiva di fra pc'en. Skulle holde mer enn godt nok.
  15. Får håpe det ikke blir ville tilstander, slik at vanlige folk fremdeles har råd til å jakte. For øvrig så ser jeg det vel ikke som så veeeldig vanlig/sannsynlig at det blir skutt mange elgokser på 357 kg... Og da snakker vi jo kjløttverdi likevel, så det er jo ikke det man betaler for jakta... Men lell... Men jeg registrerer jo at det er mange private tilbydere som vet å ta seg betalt.
  16. Her er det mange gode tips... Jeg har nå trena i hele sommer og fikk hunden godkjent på blodspor i går, så noe må jeg vel ha gjort riktig. Prøvde med noen godbiter i sporet noen ganger.. Hunden likte det og tror han ble tent, men han mista kanskje litt tanken på sporet når han sto og jafsa i seg.. Men det gikk bra. Men det viktigste er nok belønninga i enden på sporet. Siste uka med intensiv trening fikk han både røkte kjøttpølser, elgkarbonader og roastbiff som belønning... Og skal si han var ivrig på å gå sporet på slutten.. Men det som må til er MYE trening slik at hunden skjønner hva han skal og at DU greier å lese når hunden "vimser" og har mista sporet. Ofte når hunden går av sporet så går han 5-20 m av sporet, for så å stoppe og kikke på deg. Det er ofte et "godt" tegn på at han er på villspor. Lykke til!
  17. Har såvidt testet den nå med 61 grs N160 i 30-06. Ser ut til å funke bra! ca 80,5 mm C.O.L.
  18. så langt ned at rillen er helt skjult?
  19. Jeg kan jo godt måle i rifla mi, men jeg lader for en del andre også, så jeg var egentlig ute etter om det er noen fabrikkdata å få tak i slik at man ikke får problemer med at kula "butter" i noen våpen eller at det blir for stor friflukt heller.
  20. Hvilken patronlengde bruker dere på 165 grs i 30-06? Og evt. også på 308?
  21. Jeg skal ikke svare på den siste, men kan bare kommentere med at jeg i helga såg en flokk på 5 kalver som gikk alene... Tviler på det var skutt 5 simler fra den flokken! Pussig sammensetning.
  22. Kom hjem fra Dovre/Snøhetta i natt. Fikk etter 3-4 utrolige nesten-sjanser på lørdag omsider en 100% sjanse etter en god del "jobb" i går. Var av de aller første opp i terrenget og oppdaget umiddelbart en flokk som beita seg rolig i regning mot Vålåsjøhø fra Grisungknatten. Begynte på runden flokken rundt og observerte at de la seg på et lite platå. Etter å ha gått rundt og smøget siste 50 m så lå jeg i posisjon. 10 min venting før første simle reiste seg. Den fikk en 180 grs Oryx 30-06 midt i passerhullet. 30 m utras og der lå den. Min første Snøhetta-rein! Da er det også glimrende at jeg hadde med en hyggelig kar som kunne dele på vekta hjemover slik at skuldrene er "passe" slitne i dag. Får vel prøve å reise opp igjen til helga og få tak i en kalv. => kosejakt!!! For øvrig fantastisk vær og utrolig mye dyr i helga.. Kanskje også LITT i overkant mange jegere på lørdag, men ingen ufine episoder heldigvis. Av de beste jaktdagene jeg har vært borti på reinsjakt så langt må jeg si!!
  23. Tenkte bare jeg skulle fortelle hva en kompis av meg gjorde med noen patroner som var ca 10-15 år gamle og som kamra dårlig (kamra for Krag 6,5, men ca hver femte kamra ikke i nye SKAN kammer på Sauer og Mauser). Han fikk rett og slett en annen kompis med det rette utstyret til å frese ut og gjenge en full size die slik at han fikk montert kuleisetter på denne. På den måten kunne han både skyve kula litt inn samtidig som han kunne presse skulder og evt. også noe nedover mot hylseholderen. Jeg har ikke sett på alt det fancy greiene dere har skrevet om, men mulig det finnes noe av dette som ferdig die fra noen produsenter. Det funka for øvrig utmerket!
  24. NÅ er sekken pakket og vogna klar.. Kun igjen å smøre skoa og pakke mat tror jeg... Så må vel siste arbeidsdag snegle seg avgårde. Synd det er spådd regn på lørdag i Snøhetta/Hjerkinn. Venter for øvrig i spenning på de første bildene og historiene her på tråden...
  25. Er dyrene så små i Rendalen, eller er det for å styre mot uttak av små dyr? Det er vel ganske vanlig med simler over 32 kg (hvertfall alle de 3-4 jeg har vært med på).
×
×
  • Create New...